Apple Nederland

Draadloze Apple AirPrint-afdrukvoorziening voor iPad, iPhone en iPod touch in november beschikbaar voor gebruikers

Als eerste beschikbaar op HP ePrint-printers

CUPERTINO, 13 september 2010 - Apple® maakt vandaag bekend dat de Wi-Fi-modellen van de magische iPad(TM) in China op vrijdag 17 september vanaf 10.00 uur 's ochtends verkrijgbaar zullen zijn via bepaalde erkende Apple resellers.

"AirPrint is de nieuwe afdrukarchitectuur van Apple die qua eenvoud het iOS zelf evenaart: er komt geen installatie, configuratie of printerdriver aan te pas, en je hoeft ook geen software te downloaden", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "Gebruikers van een iPad, iPhone of iPod touch hoeven alleen maar op het scherm te tikken om hun documenten of foto's draadloos af te drukken op een HP ePrint-printer of op een printer die via een Mac of pc wordt gedeeld."

"We zijn bijzonder verheugd dat we samen met Apple de AirPrint-technologie van Apple kunnen toepassen in onze reeks ePrint-printers van dit najaar, ruim op tijd voor de feestdagen", aldus Vyomesh Joshi, Executive Vice President van de Imaging and Printing Group van HP. "Voor HP is het van het grootste belang dat wij het voor onze klanten gemakkelijk maken om altijd en overal te kunnen afdrukken. Gebruikers van de iPad, iPhone en iPod touch zullen versteld staan hoe eenvoudig het is om op onze nieuwe reeks ePrint-printers afdrukken van hoge kwaliteit te maken."

AirPrint biedt ondersteuning voor diverse typen printers, van eenvoudige inkjetprinters tot laserprinters die op kantoren worden gebruikt. Ook stelt AirPrint iOS 4.2-apparaten in staat om af te drukken op printers die via een Mac of pc worden gedeeld. Tot de HP-printers van dit najaar die compatibel zijn met iOS 4.2 behoren de voor ePrint geschikte printers uit de volgende reeksen: HP Photosmart, Officejet, Officejet Pro en LaserJet Pro.


*AirPrint werkt met de iPad, iPhone 4, iPhone 3GS en iPod touch (derde generatie en later).

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. De jongste loot aan de innovatiestam van Apple is de magische iPad, die de toekomst van mobiele media en computers een gezicht heeft gegeven.

PR-afdeling van Apple Nederland
Jurriaan Trommels
media.nl@euro.apple.com
+31 (0)20 5352728

AAN DE REDACTIE: Bezoek voor aanvullende informatie Apple's PR website /www.apple.com/nl/pr> of bel Apple's Media Helplijn op 020 5352728

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr.

© 2010 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iLife, Snow Leopard, iPhoto, iMovie, GarageBand, Time Machine, Apple Store, AirPort Extreme, FireWire, Aperture, Final Cut, Logic, iWork en AppleCare zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.