Rijke oogst Dinalog Second Call for Pre-Proposals

17/09/2010 12:01

Dinalog

Dinalog heeft een rijke oogst aan R? projectvoorstellen toegestuurd gekregen. Zo bleek bij de sluiting van de 'Second Call for Pre-Proposals' op 15 september 2010 om 16.00 uur.

15 Consortia van bedrijven en universiteiten hebben een breed scala van Research & Development projecten ingediend van bij elkaar zo'n 20 miljoen Euro, dus met een co-financieringsvraag van ongeveer 10 miljoen Euro. Nieuwe sectoren hebben de weg naar Dinalog gevonden. De goedgekeurde projecten worden 15 december bekend gemaakt.

Bij het openstellen van de Second Call heeft Dinalog nadrukkelijk sectoren opgeroepen die bij de projecten uit de First Call niet vertegenwoordigd waren. Daar is goed op gereageerd. Op alle drie de thema's van Dinalog '4C, Cross Chain Control Centers', Main Ports/Transport Hubs en Service Logistics, zijn nu consortia gevormd waarin bedrijven uit de sectoren Binnenvaart, Rail, Agri-Food, Bouw en Retail meedoen.

De projectvoorstellen worden door het bestuur van Dinalog voorzien van een pre-advies op 1 oktober. Daarna hebben de consortia tot 16 november de tijd om een volledig en definitief projectvoorstel in te dienen, het 'Full Proposal'. Dat wordt op 7 december beoordeeld en van advies voorzien door het ISAC, International Scientific Advisory Committee. Daarna neemt het bestuur een definitief besluit. Op 15 december wordt de selectie bekendgemaakt. Net zoals bij de First Call zullen de projecten daarna zo snel mogelijk starten.

Voor de vijf projecten uit de First Call wordt op verzoek van het ISAC op 6 en 8 december een Masterclass georganiseerd, waarin de hoogleraren van het ISAC samen met de betrokken consortia de stand van zaken na 6 maanden bediscussiëren. Precieze data, tijden en voorwaarden voor deelname worden medio oktober bekend gemaakt.

Informatie over projectvoorwaarden en over de lopende projecten is te vinden op www.dinalog.nl





http://www.dinalog.nl/institute/projects/research-development-projects/33