Gerechtelijke organisatie

Sluiting accreditatie zaak Wilders op 24 september

Amsterdam, 17 september 2010 - Let op: Reminder i.v.m. sluiting accreditatie (voor de pers) op 24 september. Onderstaand bericht is eerder geplaatst op 7 september.
Informatie over de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de heer Wilders die start op 4 oktober 2010, de voorzieningen voor pers en publiek en een aangehecht accreditatieformulier voor de pers.

Op maandag 4 oktober 2010 start bij de rechtbank Amsterdam de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de heer Wilders. De zitting begint om 09.00 uur en vindt plaats in de rechtbank Amsterdam, Parnassusweg 220, Toren E. De (voorlopige) agenda voor deze zaak ziet er als volgt uit:

4, 6 en 8 oktober: inhoudelijke behandeling
12 oktober: requisitoir
15 oktober: pleidooi
19 oktober: repliek en dupliek
2 november: uitspraak

Voorzieningen publiek tijdens inhoudelijke behandeling Het publiek kan de zittingen in de rechtbank volgen via een rechtstreekse videoverbinding met de rechtszaal. Er zijn 100 plaatsen beschikbaar. Het is niet mogelijk om plaatsen te reserveren. Degenen die het eerst komen mogen het eerst naar binnen, tot het aantal beschikbare plaatsen is vergeven. Iedereen wordt om veiligheidsredenen gefouilleerd bij de ingang en men dient zich te kunnen legitimeren. De zaal gaat om 08.00 uur open.
Het is verboden om zonder toestemming in het gerechtsgebouw te filmen, fotograferen en geluidsopnamen te maken. De zitting wordt in zijn geheel opgenomen door de NOS en uitgezonden op Journaal 24 via www.NOS.nl.

Voorzieningen pers en accreditatieregeling inhoudelijke behandeling Voor journalisten is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de zittingszaal. Een medium krijgt daarom één plaats voor één vertegenwoordiger toegewezen, mits geaccrediteerd en op vertoon van een geldige perskaart.
Men dient zich uiterlijk vóór vrijdag 24 september 2010, 15.00 uur, via de mail aan te melden door middel van aangehecht accreditatieformulier. Op dinsdagmiddag 28 september maakt de afdeling Voorlichting & Communicatie bekend welke media geaccrediteerd zijn. (De accreditatie geldt voor alle zittingsdagen; wijzigingen graag op tijd doorgeven via mail.)
De perskamer op de rechtbank aan de Parnassusweg is als werkruimte beschikbaar voor de geaccrediteerde pers; er is een directe geluidsverbinding met de zaal.

Voorzieningen audiovisuele media tijdens en na regiezitting De NOS verzorgt de poolregeling op 4 oktober 2010. De gehele zitting (alle zittingsdagen) mag worden opgenomen. Vertegenwoordigers van radio en televisie kunnen zich aanmelden bij de afdeling productie van de NOS (tel: 035 - 677 8052).
Na afloop van alle zittingsdagen mogen geaccrediteerde radio- en televisieverslaggevers interviews houden in de rechtbank. LET OP: De gegevens van de camera- en geluidsman moeten daarvoor worden opgegeven op het accreditatieformulier.
In verband met de orde in de rechtszaal is het ANP aangewezen als fotopool voor foto's in de zaal bij aanvang van de 1e zittingsdag. Voor afname van beeld kan contact worden opgenomen met ANP Photo ( tel: 070
- 41 41 350). Fotografen die na afloop van de zittingen foto's willen maken in het openbare gedeelte van het gerechtsgebouw, dienen zich ook te accrediteren.

Inlichtingen
Voor overige informatie kunt u bellen met afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam: 020 - 541 2882. E-mail: info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl

Bron: Rechtbank Amsterdam Datum actualiteit: 17 september 2010 Naar boven