Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland


PERSBERICHT
Nationale titel TAS-HD voor brandweer Zutpen

Putten derde
Zutphen, 13 september 2010

De wedstrijdploeg van de brandweerpost Zutphen (IJsselstreek) is afgelopen zaterdagmiddag Nederlands kampioen geworden bij brandweerwedstrijden in het Brabantse Genderen. Een ander korps uit de regio Noord- en Oost-Gelderland, brandweer Putten, werd knap derde.

De Zutphense brandweerlieden kwamen uit in de klasse TAS-HD (tankautospuit hoge druk). Dit is een klasse waarin de moderne voertuigen gebruikt worden met de moderne blusmethodes. In totaal deden 283 ploegen een gooi naar de titel. Na de gewestelijke voorrondes eerder dit jaar bleven er zaterdag in de finale nog twaalf teams over.

De brandweerploegen werden geconfronteerd met een brand in een discotheek, waarbij men uiteindelijk drie slachtoffers moest redden. Het eerste slachtoffer moest al direct bij aankomst gereanimeerd worden, maar met name de zoektocht in de pikdonkere discotheek - er mochten vanwege de enscenering geen zaklampen gebruikt worden - leverde voor veel ploegen problemen op. De wedstrijdploeg uit Zutphen kwam uiteindelijk als beste uit de verf door alle gewonden binnen de gestelde tijd te vinden en over te dragen aan de ambulance. Daarbij werden snel de brandhaarden gevonden en vakkundig geblust. De Zutphenaren hadden maar liefst 55 punten voorsprong op de nummer twee, brandweer Linschoten (U).

De wedstrijdploeg van Zutphen bestond uit: Thomas van Dijk, Rob Mensink, Martijn vd Linde, Roel Tieben, Martin vd Linde en bevelvoerder Joop Gerrits.


---


Noot voor de redactie,