Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 17-09-2010

Politie pakt Tilburger op voor zware mishandeling

TILBURG - De politie heeft vanochtend een 19-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 11 september jl. een 17-jarige stadsgenoot ernstig te hebben mishandeld. De verdachte is op het bureau ingesloten.

Het slachtoffer deed 13 september jl aangifte van zware mishandeling. Hij vertelde dat hij in de vroege ochtend van 11 september jl. samen met een groepje vrienden in de juliana van stolbergstraat liep. Daar trof hij de 19-jarige, een bekende van hem. Tussenbeiden ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte het slachtoffer in het gezicht sloeg. Deze klap zorgde voor een gebroken kaak, jukbeen en oogkas. De officier van justitie verleende toestemming van de aanhouding buiten heterdaad van de 19-jarige.

Minderjarige mishandelt Tilburger

TILBURG - De politie heeft vanmorgen een 15-jarige jongen uit Rijen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 23-jarige Tilburger te hebben mishandeld. De jongen is ingesloten.

Het slachtoffer fietste vanochtend rond 08.45 uur door de Pater Ruttenstraat. Daar spraken drie onbekende jongens, waaronder de 15-jarige hem aan. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de minderjarige het slachtoffer in het gezicht sloeg. De Tilburger liep daarbij een bloedneus op. Na de mishandeling koos het drietal het hazenpad. Het lukte de agenten de 15-jarige in het Pastoriepad te achterhalen.

Pool mishandelt kennis en steelt GSM

TILBURG - De politie heeft gisteravond in de Van Limburg Stirumlaan een 43-jarige Pool aangehouden. Hij wordt verdacht diefstal en mishandeling van een 41-jarige Tilburgse vrouw.

Agenten in burger zagen gisteravond rond 19.40 uur dat bij een parkje in de Van Limburg Stirumlaan een man een vrouw mishandelde. De man sloeg de vrouw en gooide haar op de grond. Op het moment dat het slachtoffer op de grond lag trachtte hij haar tas af te pakken. Het lukte hem haar gsm uit haar tas weg te nemen. De agenten ondernamen direct actie waarop de man, de 43-jarige aangehouden werd. Op het bureau bleek dat beiden kennissen van elkaar zijn. Het slachtoffer verklaarde dat de man haar na een woordenwisseling achtervolgde waarna ze mishandeld werd.

Lokfiets leidt opnieuw tot aanhouding

TILBURG - Een 22-jarige rus is gistermiddag op de Spoorlaan betrapt op het stelen van een door de politie in samenwerking met de gemeente gestalde lokfiets. Agenten zagen dat de man belangstelling toonde voor de lokfiets. Op het moment dat hij de fiets meenam greep de politie in . Op het bureau legde hij een bekennende verklaring af.

De inzet van de lokfiets is één van de activiteiten om het aantal fietsdiefstallen in Tilburg terug te dringen. Daarnaast wordt er actief gecontroleerd op gestalde fietsen of deze gestolen zijn. Verder worden ook de helers van dergelijke rijwielen aangepakt. De aanpak is succesvol. Sinds de inzet van het speciale team is een sterk dalende trend van het aantal fietsdiefstallen zichtbaar. Over enige tijd krijgen de lokfietsen ingebouwde GPS waardoor ze na diefstal
traceerbaar worden.

Stenengooier opgepakt

TILBURG - De politie heeft gistermiddag een 35-jarige Tilburger aangehouden. Getuigen meldden rond 13.00 uur dat hij bij het
politiebureau aan de Ringbaan West stenen tegen auto's gooide die geparkeerd stonden achter de slagboom. Deze actie leidde tot
beschadigingen aan één auto. De reden waarom is niet duidelijk. De man wenste tijdens het verhoor geen verklaring af te leggen. De Tilburger die vermoedelijk psychisch in de war is werd op het bureau in
verzekering gesteld.

Minderjarige opgepakt voor poging inbraak woning

BERKEL-ENSCHOT - De politie heeft gisterochtend een 17-jarige jongen uit Berkel-enschot opgepakt. Hij wordt verdacht van poging inbraak woning aan de Kamperfoelielaan. Hij is in het belang van het onderzoek ingesloten.

De politie ontving gisterochtend rond 11.15 uur de melding van een mogelijke inbraak in een woning. In de Kamperfoelielaan troffen agenten de bewoner aan. Hij meldde dat in zijn woning via de achterzijde gepoogd was in te breken. Op dat moment zagen de agenten de verdachte lopen. Hij kwam uit de achtertuin van de woning. De jongen werd ingerekend. Op het bureau ontkende hij enige betrokkenheid. Voor zijn aanwezigheid in de achtertuin verklaarde hij dat hij zijn bal zocht. De politie onderzoekt de zaak.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 17-09-2010 13:02 | © Regio Midden en West Brabant |