Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 13.10 uur

Utrecht, 17-09-2010

Verdachten vernieling auto aangehouden

DE BILT De politie kreeg op 17 september rond 04.45 uur de melding van alerte getuigen dat twee mannen een auto met een putdeksel vernielden op de Utrechtseweg. Vijf minuten later spraken de agenten in de omgeving enkele getuigen en gingen vervolgens zoeken op basis van het signalement. Ter hoogte van de Blauwkapelseweg werden de twee verdachten een 18-jarige en een 19-jarige man uit De Bilt - aangetroffen en aangehouden.

Op de parallelweg van de Utrechtseweg werd een geparkeerde auto aangetroffen met een compleet vernielde voorruit. Naast de auto lag een putdeksel. Beiden verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Verdachte babbeltruc aangehouden

ZEIST Op donderdag 16 september kreeg de politie rond 10.10 uur de melding dat een vrouw trachtte bij een woning aan de Nepveulaan binnen te komen. De alerte 89-jarige bewoonster zag de vrouw door haar tuin lopen, vertrouwde het niet en belde direct de politie.

De politie ging meteen met meerdere voertuigen in de omgeving zoeken en startte een melding op via burgernet. Op de hoek Verzetslaan-Jacob Blokhuislaan werd door een agent de verdachte een 34-jarige vrouw uit Harderwijk - bij een bushokje aangetroffen. Zij kon geen identiteitsbewijs tonen en vervolgens werd ze aangehouden. Ze zit vast voor nader onderzoek en verhoor.