Politie Utrecht

Persberichten Rijn en Venen, 12.30 uur

Utrecht, 17-09-2010

Verkeersongeval met letsel

WILNIS Op donderdagmorgen 16 september omstreeks 08.35 uur vond aan de Herenweg een ongeval plaats tussen een auto en een fietser waarbij een 55-jarige vrouw uit Kockengen gewond raakte.

De vrouw fietste op de Herenweg in de richting van Mijdrecht. Een 41-jarige bestuurster van een auto reed eveneens op de Herenweg, komende uit de richting van de Veldzijdseweg. De automobiliste wilde linksaf slaan, maar zag de fietsster vermoedelijk over het hoofd. Dit leidde tot een aanrijding waarbij de fietsster op de grond viel. Met letsel aan het gezicht en rugklachten is 55-jarige vrouw per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Mishandeling

BREUKELEN De politie heeft donderdagmiddag 16 september een 14-jarige jongen uit Breukelen aangehouden voor mishandeling van een plaatsgenoot.

Die middag fietste het slachtoffer, een 15-jarige jongen uit Breukelen, van school naar huis. Op de kruising Zonswaert met de Looijersdijk zag hij een grote groep jongens staan. Op het moment dat het slachtoffer langs de groep wilde fietsen, kwam er een jongen naar voren die het slachtoffer een vuistslag in zijn gezicht gaf. Vervolgens trok deze jongen het slachtoffer van zijn fiets waarop de 15-jarige jongen viel. Daarna kreeg hij nog een schop in zijn buik. Het slachtoffer ging er daarna vandoor met zijn fiets en deed aangifte van mishandeling bij de politie.

De 15-jarige jongen gaf aan bij de politie de verdachte te kennen en al eerder deze week voorafgaand aan de mishandeling een woordenwisseling met hem te hebben gehad. Hierop hielden agenten de 14-jarige jongen aan en namen hem mee naar het politiebureau voor verhoor. Hij bekende vervolgens zijn plaatsgenoot te hebben mishandeld. Er wordt gekeken naar een passende straf voor de jongen.