Watersportverbond - KNWV

45 jarige Doeshaven volop in beweging

vrijdag 17 september 2010

Watersportvereniging Doeshaven bestaat dit jaar 45 jaar. Tijd voor een klein feestje. Op vrijdag 24 september wordt er kort stil gestaan bij het 45 jarige bestaan van de haven. Ter gelegenheid daarvan worden de onlangs aangelegde havenlichten officieel in gebruik genomen.

Doeshaven ligt in Leiderdorp en is ooit begonnen als een kleine verenigingshaven. Nu 45 jaar later is het een moderne haven met 800 leden en 625 ligplaatsen. Dagelijks zijn de havenmeester, veel vrijwilligers en het bestuur in de weer om de voorzieningen van de haven op peil te houden en verder te verbeteren. Steeds meer passanten, omwonenden en dagjesmensen weten dan ook de weg te vinden naar Doeshaven waar je op het terras van restaurant de Roef kan genieten van een hapje en een drankje en van het mooie uitzicht over de haven en het Groene Hart.

Verandering
Doeshaven heeft het afgelopen jaar niet stil gezeten. De vraag naar ligplaatsen in de haven is groot. Daarom is dit jaar de haven verder uitgebreid om zo ook de grote schepen te kunnen huisvesten. Ook de beschoeiing aan de Doeszijde is aangepakt en met een nieuw aangelegde natuurvriendelijke oever ligt de haven er prachtig bij. In het najaar staan er ook nog een aantal veranderingen op de planning. De
jachthavenbetaalkaart wordt ingevoerd en alle schepen langer dan tien meter krijgen een eigen stroomaansluiting.

Blauwe vlag
Er wordt hard gewerkt voor de âBlauwe Vlagâ. Deze vlag wordt toegekend door de Foundation for Environmental Education aan jachthavens die voldoen aan de strenge milieu en veiligheidnormen. Â

Toekomst
Voor de toekomst houdt het bestuur rekening met verdere uitbreiding van de haven van zo ongeveer 140 ligplaatsen. Doeshaven beschikt tenslotte nog over voldoende ruimte.

Meer informatie: http://www.doeshaven.nl