Aad Meijboom Chief Information Officer politie

17/09/2010 13:45

VTS Politie Nederland

Het korpsbeheerdersberaad heeft op vrijdag 17 september 2010 besloten de Rotterdamse korpschef Aad Meijboom te benoemen tot Chief Information Officer van de Nederlandse politie. Meijboom (58) is tot 1 oktober nog korpschef in Rotterdam. Daarna treedt hij in zijn nieuwe functie.

Het korpsbeheerdersberaad heeft eerder in overleg met de Raad van Korpschefs besloten de functie van CIO in te vullen. Doel van deze functie is om de infomatie- en communicatietechnologie bij de politie te stroomlijnen en meer op elkaar af te stemmen. De CIO wordt verantwoordelijk voor het - namens de korpsen - formuleren van de vraag aan ict en voor de binding van de korpsen aan de landelijk afgesproken standaarden. Het besluit de functie van CIO in te stellen is gebaseerd op een onderzoek van PricewaterhouseCoopers naar de ict van de politie welke in opdracht van het korpsbeheerdersberaad is uitgevoerd.

De nieuwe CIO zal doorzettingsmacht krijgen naar de korpsen. Met de instelling van deze functie moet de uniformiteit en standaardisering van de ICT bij de politie verder vorm krijgen.

Meijboom begon zijn carrière bij de politie als agent in het Westland en de Krimpenerwaard. Vervolgens werkte hij bij de rijkspolitie in Breda en Nijmegen. Daarna werd hij plaatsvervangend korpschef bij de politie in de regio Gelderland-Zuid. Op 1 juni 1998 werd hij korpschef van de regio Twente. Tijdens deze periode vond onder meer de vuurwerkramp in Enschede plaats. Eind 2001 werd hij korpschef in Rotterdam-Rijnmond.