Nyenrode en Sogeti werken aan nieuwe mobile apps voor bedrijfsleven

17/09/2010 13:47

Nyenrode Business Universiteit

Breukelen, 17 september 2010 -Nyenrode Business Universiteit en Sogeti Nederland B.V. werken samen aan nieuwe mobile apps voor het bedrijfsleven. Dit gebeurt binnen het Internationale MBA programma van Nyenrode. Met het zogenoemde Apps in Business project wordt de impact en toepasbaarheid van Mobile Solutions op de business strategie van bedrijven onderzocht. Nyenrode en Sogeti willen met dit initiatief de toepassing en mogelijkheden van nieuwe en populaire mobiele IT toepassingen in organisaties sterk vergroten.

"Met de samenwerking investeert Nyenrode Business Universiteit in het toegankelijk maken van mobile apps voor bedrijfsstrategieën en het wetenschappelijk onderwijs. Studenten van het nieuwe Internationale MBA programma van Nyenrode zetten de trend om de brug tussen ontwikkeling en toepassing vorm en inhoud te geven", aldus prof. dr. Désirée van Gorp, directeur van het international MBA programma van Nyenrode.

"De mobiele ontwikkeling heeft grote impact op de wijze waarop mensen communiceren en hun professionele leven inrichten. Dit biedt organisaties nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Door het bundelen van business- en technologie kennis kunnen we met Apps in Business organisaties de mogelijkheden en oplossingen ook echt gaan bieden", aldus Jeroen Versteeg, CEO van Sogeti.

Met Apps in Business gaan de studenten samen met Sogeti toegepast onderzoek doen naar het ontwikkelen van slimme, concurrerende en innovatieve mobiele oplossingen voor bedrijfsleven en onderwijs. Ook leveren de studenten een bijdrage aan het ViNT onderzoek "The App Effect" waarin de vraag centraal staat wat de impact is van Apps op organisaties en business.

"De Internationale MBA studenten krijgen voor Apps in Business een iPad ter beschikking. De iPad zal binnen de Internationale MBA van Nyenrode een belangrijke rol gaan spelen bij het delen van informatie, plannen van colleges en het onderhouden van het (internationale) collegiale en sociale netwerk. Hiermee wordt ook een eerste belangrijke stap gezet in de vernieuwing van educatie", aldus prof. dr. Désirée van Gorp.

Apps in Business zal 20 september aanstaande van start gaan met een mini-seminar. Deze duurt van 14.00 uur tot 15.30 uur en vindt plaats in het hoofdgebouw van de universiteit, zaal de Rooij 104. Graag melding van uw komst.

Over Nyenrode Business Universiteit

Nyenrode Business Universiteit is de oudste en enige particuliere universiteit van Nederland. De organisatie werd in 1946 voor en door het bedrijfsleven opgericht. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op een carrière in een managementfunctie binnen een internationale omgeving en hecht grote waarde aan sociaal bewustzijn en duurzaam leiderschap.

Over Sogeti Nederland B.V.

Sogeti is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, implementeren en beheren van ICT-oplossingen. Op het gebied van testen en architectuur nemen wij op de Nederlandse markt een dominante positie in. Sogeti levert met gepassioneerd ICT-vakmanschap een bijdrage aan het resultaat van haar opdrachtgevers. Wij streven daarbij naar hechte en langdurige relaties met opdrachtgevers. Hierdoor dragen de ICT-oplossingen van Sogeti structureel bij aan de strategische doelstellingen van klanten. Het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (ViNT) is onderdeel van Sogeti en inspireert organisaties met betrekking tot technologische innovaties en hun impact. Meer informatie over Sogeti is te vinden op www.sogeti.nl .





http://www.nyenrode.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,