Gemeente Achtkarspelen


Grunstra ontwerpt nieuwbouw brede school Gerkesklooster- Stroobos

Grunstra architecten uit Bolsward mag een ontwerp maken voor de brede school in Gerkesklooster-Stroobos. Uit presentaties van meerdere bureaus is Grunstra gekozen, door zowel het schoolbestuur als de gemeente Achtkarspelen.

De ruimten in de brede school moeten straks zoveel mogelijk multifunctioneel gebruikt worden. Het achterliggende Programma van Eisen wordt gedragen door alle partijen: gemeente, school, bibliotheek, kinderopvang, peuterspeelzaal en jeugdhonk.

In Gerkesklooster- Stroobos werken kerken, onderwijs, dorpshuis, sport, welzijn, andere commerciële- en niet commerciële functies al veel samen. Achter de schermen doen vrijwilligers en professionals hun best om de leefbaarheid van Gerkesklooster- Stroobos te behouden. De brede school wil dit versterken. Inhoudelijk samenwerken met andere betrokkenen uit de dorpsgemeenschap zoals het dorpshuis, de kerken en het verenigingsleven is daarbij een onmisbare schakel. Hier ligt tegelijkertijd de uitdaging, die ook is meegegeven aan de architect. "Bouwen voor nu, rekeninghoudend met bouwen voor later."

Op basis van het definitieve ontwerp van de architect zal een voorstel richting de gemeenteraad van Achtkarspelen gaan. De raad beslist op basis van het ontwerp over het beschikbaar stellen van middelen voor de brede school. Naar verwachting is de brede school rond de zomer van 2012 gereed.