Gemeente Almere

Speelplein Letterland en Omnibus vernieuwd

17-09-2010

Ballonnen Letterland/Omnibus Op woensdag 15 september is het vernieuwde schoolplein van obs Letterland en Oecumenische basisschool De Omnibus geopend.

Ter gelegenheid van de opening lieten alle leerlingen een ballon op als onderdeel van een ballonnenwedstrijd. Het nieuwe schoolpleinproject is financieel gedragen door gemeente, beide scholen, Uk (unieke kinderopvang Almere) en het coöperatiefonds van de Rabobank. De opening viel samen met de feestweek ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Letterland.

Afgelopen twee jaar hebben de leerlingen van beide scholen allerlei activiteiten georganiseerd om geld te sparen voor dit nieuwe plein, zoals een sponsorloop, schoolpleindag, krasactie, flessenactie en bioscoopmiddag. Tevens heeft de Omnibus een extra donatie gedaan.

Op het schoolplein zijn een groot klimtoestel, een mandschommel en een super draaimolen gekomen. Ook heeft de onderbouw een glijbaan gekregen. Voor de sportieve kinderen zijn er twee kleine doeltjes en een tafeltennistafel gekomen. Het plein is verder aangekleed met pleinplakkers met daarop de letters van het alfabet die als een route over het plein lopen. Het plein ligt in de Literatuurwijk en in de trottoirs van de wijk liggen ook allemaal lettertegels. Daarnaast zijn er nog wat werkzaamheden gedaan om het schoolplein er weer tip top uit te laten zien. Bij het opknappen van het speelplein hebben Uk de gemeente en speeltoestellenleverancier Kompan een bijdrage geleverd.