Toelichting berichtgeving Telegraaf over SHO-actie voor Pakistan

17/09/2010 13:58

ICCO

17 september 2010

Volgens de Telegraaf van vrijdag 17 september vertrouwt een aantal donateurs hun afboeking naar gironummer 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) niet. Het is jammer dat op die afschriften zelf de SHO-actie voor Pakistan niet vermeld stond, maar een ding is zeker: het geld komt bij de SHO-actie binnen. Op de site van giro 555 is sinds het begin van de actie te lezen dat het geld via het bedrijf Cum Laude wordt geïncasseerd en hoe deze betaling werkt. Er hebben zo'n 60 mensen alsnog naar Cum Laude gebeld met vragen over hun donatie. Die zijn allemaal te woord gestaan.

Via de telefoon is 1,5 miljoen euro toegezegd aan de actie voor Pakistan. Alle bellers hebben op een door hen opgegeven adres een persoonlijke brief of e-mail gehad waarin ze bedankt worden voor hun gift en waarin de incasso wordt aangekondigd.

Doordat de Samenwerkende Hulporganisaties snel moeten reageren, kiezen ze ervoor om per actie de financiële transacties uit te besteden. Dat gaat sneller en is goedkoper voor de SHO-organisatie dan een eigen kantoor te houden. Het is nog altijd mogelijk giften over te maken. Rechtstreeks overmaken op giro 555 is het meest duidelijk voor de donateurs.

De teller van de nationale actie "Help slachtoffers overstroming Pakistan" staat inmiddels op meer dan 25 miljoen euro. Onder meer dankzij de benefietwedstrijd van de Nederlandse en Pakistaanse hockeyers die afgelopen dinsdag meer dan tachtigduizend euro opleverde. De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) zijn heel tevreden met dat resultaat.





http://www.giro555.nl