Gemeente Maassluis

Nieuw logo voor gemeente Maassluis


De gemeente Maassluis heeft een nieuw logo. Na dertig jaar trouwe dienst van het oude logo, `de M' in de vorm van een dukdalf, was het hoog tijd voor iets nieuws. Ook is er nu een nieuwe huisstijl.

De invoering van het nieuwe logo vindt geleidelijk plaats om zo efficiënt mogelijk te zijn. Alleen als middelen aan vervanging toe zijn of moeten worden bijbesteld, komt het nieuwe logo erop. Burgemeester Koos Karssen: ,,We hebben geen geld om alles in één keer te vervangen, maar dat vinden we ook niet nodig. De enige uitzondering is de vervanging van enkele borden op panden of langs de weg. Die raken niet `op,' maar het is wel een beetje vreemd als je het oude logo blijft zien op de gevel van het stadhuis of bij onze buitendiensten.''

Het nieuwe logo bevat een beeld- en woordmerk in één. De woorden `gemeente Maassluis' zijn een vast onderdeel van het logo. De beelden `blokken en golven' verwijzen vooral naar de rijke historie en het maritieme verleden van de stad.

De startkosten voor de invoering van het nieuwe logo en de huisstijl bedragen 12.500 euro. Dit bedrag wordt naar verwachting snel terugverdiend. Burgemeester Koos Karssen: ,,In de nieuwe huisstijl bijvoorbeeld is de ondergrond van de auto's wit waardoor de voertuigen niet meer gespoten hoeven te worden. Dit bespaart ons dus geld.'' Daarnaast werkt de gemeente vanaf nu met één vormgever, ontwerpbureau Proforma, tegen scherpe tarieven met vaste formats.