Gemeente Bergen op Zoom


Raad debatteert over collegeprogramma 2010-2014

16 september heeft de raad zijn opmerkingen, kritische kanttekeningen en complimenten uitgesproken over het collegeprogramma 2010-2014, dat de uitwerking is van het coalitieakkoord `Hard met een hart, sober, sociaal en ambitieus'.

Dit programma zal de komende vier jaar de richting aangeven voor de gemeente Bergen op Zoom. Hoewel het coalitieakkoord tussen Lijst Linssen, GBWP, VVD en de PvdA de basis vormde van het programma, is rekening gehouden met opvattingen uit de gehele gemeenteraad.

Moties

De raad diende drie moties in op het collegeprogramma. De motie van de PvdA, GBWP en Groen Links om het college op te dragen een werkplan op te stellen, waarin de verschillende stappen zijn beschreven om met gemeenteraad, maatschappelijk middenveld en burgers in gesprek te gaan over het toekomstig profiel van de gemeente, gekoppeld aan de kansen, bedreigingen en mogelijkheden van de bezuinigings- en ombuigingsoperatie, is aangenomen. Alleen de VVD-fractie stemde tegen. De motie van Lijst Linssen en de CDA-fractie waarin zij uitspreken dat zij geen behoefte hebben aan een onderzoek naar de voor- en nadelen van een coffeeshop op niet-commerciële basis voor de lokale markt werd verworpen.

Werkgelegenheid in brede zin voortvarend aanpakken

De derde motie van Lijst Linssen, GBWP en de PvdA-fractie werd met algemene stemmen aangenomen. In deze motie wordt het college gevraagd de werkgelegenheid in brede zin voortvarend aan te pakken en als derde programma, naast regionale samenwerking en dienstverlening, in te voeren.