Landstede

Studenten verbeteren woon- en werkklimaat in woonzorgcentrum

Dit nieuwe schooljaar zijn studenten Gezond & Wel gestart met een nieuw project in Woonzorgcentrum De Molenhof in Zwolle. Doel van het project is het wonen en werken in De Molenhof aangenamer te maken. Bij Landstede-partner Zorgcombinatie Zwolle waren tot nu toe studenten actief in Het Zonnehuis in Stadshagen. Deze samenwerking wordt nu uitgebreid met de inzet van studenten in De Molenhof.

Zorgcombinatie Zwolle heeft verschillende locaties met elk een eigen identiteit en couleur locale. Dit schooljaar is op locatie De Molenhof een nieuw project opgestart. De Molenhof is een woonzorgcentrum voor ouderen met 100 appartementen aan de Assendorperdijk in Zwolle.

Prettige leefomgeving
Ria Blokzijl, programmamanager voor Zorgcombinatie Zwolle: Medewerkers willen naast hun zorgtaken ook graag aandacht besteden aan het welzijn van de ouderen, maar komen daar niet altijd voldoende aan toe. Door de bijdrage van Landstede-studenten kan dit stukje persoonlijke aandacht wel gegeven worden. Het resultaat is een aangenamer woon- en werkklimaat.

Gezelligheid
Iedere dag zijn drie Landstede-studenten in De Molenhof werkzaam. In de ochtend bezoeken zij ouderen, halen ze bewoners op om gezelschap te houden en drinken zij een kopje koffie met ze. Rond het middaguur helpen de studenten met het eetcafé dat net nieuw is opgestart. In de middag zijn de studenten actief met activiteiten met bewoners zoals bakken, spelletjes, handwerken of knutselen.

Geslaagd project
Blokzijl: Het project lijkt goed te slagen. De studenten zijn heel enthousiast. En ook belangrijk: de medewerkers en bewoners van de Molenhof zijn zeer tevreden over deze studenten die wat extras brengen in de Molenhof.