Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 17 september

Alkmaar, 17-09-2010 o 15.00 uur

Vrouw overleden na val in sloot

Zwaag vrijdag 17 september

Een tot nu toe onbekende vrouw is vrijdagmiddag overleden nadat zij in de sloot terecht kwam op de Dorpstraat. Zij werd door voorbijgangers aangetroffen in het water en door een agent, geholpen door omstanders, eruit gehaald. Ambulancepersoneel probeerde haar te reanimeren. Dit was echter tevergeefs. De vrouw overleed rond 13.45 uur. Hoe zij in het water terecht is gekomen en hoelang zij in de sloot heeft gelegen is onduidelijk. Wel bekend is dat zij op de fiets was.

Man in arm gestoken in café

Alkmaar, donderdag 16 september

Een 46-jarige man uit Alkmaar is donderdagavond rond 20.00 uur aangehouden in zijn woning. De man had eerder in een café aan de Roelantstraat een 39-jarige man uit Alkmaar in zijn onderarm gestoken. De 46-jarige man was het café binnengelopen en stond te praten met de 39-jarige Alkmaarder. De 46-jarige man haalde een mes tevoorschijn en stak de Alkmaarder hiermee in zijn onderarm. De 46-jarige man werd het café uitgewerkt door de aanwezige bezoekers.

Agenten kwamen op de Vondelstraat een auto tegen die met vrij hoge snelheid reed. In het voertuig bleek de 39-jarige man te zitten, die door de bestuurder naar het ziekenhuis gebracht werd. De auto werd begeleid naar het MCA. Hier bleek dat de Alkmaarder een slagaderlijke bloeding had en dat er pezen in zijn arm waren doorgesneden. Hij moest meteen worden geopereerd.

Aan de hand van enkele getuigen die in het café aanwezig waren kon de verdachte worden achterhaald. De politie ging naar zijn woning en hield de man hier aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Vrouw zwaar mishandeld

Enkhuizen, donderdag 16 september

Een 36-jarige man uit Enkhuizen is donderdagavond rond 22.00 uur aangehouden in het Wilhelminaplantsoen voor zware mishandeling. Zijn 55-jarige buurvrouw zat thuis TV te kijken toen er werd aangebeld. Zij deed open en werd meteen vol in haar gezicht geslagen. De politie trof de vrouw met compleet bebloed gelaat zittend in de deuropening van haar woning aan. De 55-jarige vrouw bleek ernstig te zijn toegetakeld in haar gezicht. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Aan de bloedsporen was te zien dat de verdachte via de achterzijde van de woning was weggevlucht. Met een politiehond werd de omgeving afgezocht. In het Wilhelminaplantsoen kwam de 36-jarige verdachte uit de bosjes tevoorschijn. Hij gaf aan de agenten aan dat hij zich overgaf. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier gaf hij aan alcohol te hebben gedronken en cocaïne gebruikt te hebben.

Aanhouding na auto-inbraak

Enkhuizen, donderdag 16 september

Twee 20-jarige mannen uit Hoogkarspel en Enkhuizen zijn donderdagmiddag rond 17.00 uur aangehouden op het Stationsplein. De politie kreeg een melding dat de twee in een auto hadden ingebroken en met een autoradio onder hun jas gestoken waren weggelopen. Agenten troffen op het Stationsplein de melder. Hij wees de verdachten aan die op dat moment over het plein in de richting van de Parklaan liepen. In de jaszak van de man uit Hoogkarspel het frontje van een autoradio aan. Tijdens fouillering van de man uit Enkhuizen viel een autoradio onder zijn jas vandaan op de grond. Beiden werden aangehouden op verdenking van autodiefstal.

Heling bromfiets

Den Helder, donderdag 16 september

Een 23-jarige en een 40-jarige man uit Den Helder zijn donderdagmiddag rond 14.30 uur aangehouden op de Zuidstraat. Een agent zag op deze straat 2 mannen op een bromfiets rijden zonder helm. Hij gaf de bestuurder een stopteken. Bij navraag bleek de bromfiets van diefstal afkomstig te zijn. De beide mannen werden aangehouden voor diefstal cq. heling.

Fietser gewond bij aanrijding

Castricum, donderdag 16 september

Een 13-jarige fietser uit Castricum raakte donderdagmiddag rond 15.50 uur gewond bij een aanrijding op de Prinses Beatrixstraat. Een 51-jarige automobiliste uit Castricum reed in de richting van het winkelcentrum toen de fietser uit de Prinses Margrietstraat kwam. De automobiliste kon niet meer op tijd remmen en schepte de jongen. Hij kwam tegen de voorruit van de auto terecht en werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrouw valt van scootmobiel

Schagen, donderdag 16 september

Een 80-jarige vrouw uit Oudesluis werd donderdagmiddag rond 14.00 uur overgebracht naar het ziekenhuis nadat zij met haar scootmobiel het talud af was gereden op de Provinciale weg. Een 12-jarige fietser kwam uit tegengestelde richting. Hij fietste met een groepje. Toen de fietser en de 80-jarige vrouw elkaar tegemoet kwam schrokken zij van elkaar, waardoor de vrouw met haar scootmobiel het talud afreed en van het voertuig af viel. De ambulance nam de vrouw ter controle mee naar het ziekenhuis. Zij klaagde over pijn in haar ribben.