Politie Flevoland

Politie houdt zes verdachten aan inzake brutale straatroof Spoorbaanpad

Almere, 17-09-2010 o De recherche van district Zuid (Almere) heeft in de afgelopen twee weken in totaal zes verdachten aangehouden. Deze personen in de leeftijd van 16 tot 21 jaar worden allemaal verdacht van betrokkenheid bij de straatroof op het Spoorbaanpad op 24 augustus. Zij zijn allen woonachtig in Almere. Na uitgebreid rechercheonderzoek heeft de politie deze verdachten vanaf eind augustus in beeld gekregen. Vanmorgen is de laatste verdachte in deze reeks opgepakt. Justitie bepaalt nu over de verdere vervolging van deze verdachten.

Hieronder het persbericht van 24 augustus:

24082010 Almere

Straatroof Spoorbaanpad: politie arresteert twee verdachten

De politie in Almere heeft maandagnacht rond 01.00 uur op heterdaad twee verdachten van 17 en 17 jaar aangehouden in de wijk Tussen de Vaarten. Kort daarvoor vond er op het Spoorbaanpad een gewapende beroving plaats. Een drietal mannen werd onder bedreiging van wapens beroofd van hun persoonlijke bezittingen. De slachtoffers zijn hierbij ook mishandeld. Agenten ter plaatse hebben direct een zoekactie gestart in de omgeving.

Op de Kees Verweystraat troffen zij twee verdachte personen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Eén persoon kon direct worden aangehouden, de andere man zette het op een rennen, dit ondanks het diverse keren aanroepen van de agenten.

Nadat de agent waarschuwingsschoten heeft gelost kon ook de tweede verdachte worden aangehouden. Beide personen zijn in verzekering gesteld.

De politie zoekt nog getuigen van dit incident. Iedereen die maandagnacht tussen 0.00 uur en 01.00 uur in de omgeving van het Spoorbaanpad/Kees Verweystraat iets verdachts opgemerkt heeft wordt verzocht zich te melden.

///