Politie Haaglanden

extra persbericht 17 september Den Haag

Haaglanden, 17-09-2010

Handhavingsactie politie en HTM
Den Haag Donderdag 16 september organiseerde politie Haaglanden in samenwerking met de HTM, in de avonduren een Integrale tramcontrole (handhavingsactie). De handhavingsactie werd uitgevoerd op de tramlijn 9 tussen Hollands Spoor en de Melis Stokelaan.

de politie en HTM maakte bij de actie in 113 gevallen proces-verbaal op wegens zwartrijden. Agenten hielden twee reizigers aan die messen op zak hadden en maakte in 22 gevallen proces-verbaal op omdat reizigers zich niet konden legitimeren en één keer voor het opgeven van een valse naam en het gooien van afval op straat.

De handhavingsactie maakt onderdeel uit van een serie van meerdere integrale handhavingsacties. Op deze wijze werken politie en HTM samen aan gemeenschappelijke veiligheid in het openbaar vervoer. De handhavingsacties worden zowel in overdag als s avonds uitgevoerd. Zo worden overdag met name de schoolgaande jeugd gecontroleerd en richt de controle in de avonduren zich met name op overlastgevende en agressieve volwassen reizigers. Dit Lik op stuk beleid heeft ook in het verleden bij soortgelijke handhavingsacties tot positieve effecten geleid.

Motorrijder onderuit
Delft Een 31-jarige motorrijder raakte vrijdag 17 september om 10.40 uur gewond bij een ongeval op de Schoemakerstraat. De man werd door een 31-jarige automobilist uit Den Haag aangereden. Vermoedelijk zag de Haage automobilist de eveneens uit Den Haag afkomstige motorrijder over het hoofd. De GGD vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis. Hij werd ter observatie opgenomen.