Provincie Utrecht

Projectovereenkomst Klimaatbureau Rijnenburg bezegeld

Projectovereenkomst Klimaatbureau Rijnenburg getekend

Provincie Utrecht, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de gemeente Utrecht gaan samen de visie op de ontwikkeling van een duurzaam en klimaatbestendig woongebied Rijnenburg nader uitwerken. Op 15 september hebben gedeputeerde De Jong, dijkgraaf Poelmann en wethouder Bosch hun handtekening gezet onder de projectovereenkomst.

Het klimaatbureau werkt aan het duurzaam en klimaatbestendig invullen van het toekomstige woongebied Rijnenburg. De partijen hopen ook andere betrokkenen in Rijnenburg en elders te inspireren tot toekomstbestendig ontwerpen. Het klimaatbureau levert haar bijdrage door het uitwerken van een aantal thema's als gezonde leefomgeving, een energieleverende wijk, behoud van het veen, waterrobuust bouwen, samenwerking met toekomstige bewoners.

De inspanningen van het klimaatbureau moeten resulteren in uitgewerkt plan voor Rijnenburg dat inhoud geeft aan de begrippen duurzaam en klimaatbestendig. Op 18 februari 2010 heeft de gemeenteraad van Utrecht een ambitieuze structuurvisie Rijnenburg vastgesteld. Nu is het tijd de ambities waar te maken. Deze volgende stap zal door gemeente, provincie en waterschap samen gemaakt worden via het Klimaatbureau Rijnenburg.

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11