Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 17-09-2010

Twee aanhoudingen na twee auto-inbraken

ROOSENDAAL: De politie kreeg vrijdag om 02.15 uur melding dat er in de Tulpstraat ingebroken zou zijn in een auto. Bij arriveren van de politie bleek dat er in twee auto's was ingebroken. Aan de hand van de verklaring van de getuige en de signalementen die hij opgaf hield de politie twee 19-jarige mannen uit Litouwen aan in de Voorstraat voor de inbraken. Van beide gedupeerden is aangifte opgenomen. In de omgeving werd met een diensthond gespeurd naar gestolen goederen. In een vuilnisbak werd een gestolen sporttas teruggevonden. Deze is in beslag genomen voor verder onderzoek. Een gestolen Navigatiesysteem werd niet meer teruggevonden. Bij insluiting van de verdachten werd
inbrekersgereedschap gevonden. Beide verdachten ontkenden tijdens verhoor.

Man aangehouden voor bedreiging en vernieling

DINTELOORD: De politie hield donderdag een 43-jarige man uit Dinteloord aan voor bedreiging en vernieling. De man wordt ervan verdacht zijn 41-jarige ex-vrouw verbaal te hebben bedreigd via de telefoon. Ook zou hij bij haar donderdag even na 22.00 uur voor deur hebben gestaan. Hierbij zou hij tegen de deur hebben getrapt, waardoor de deur gedeeltelijk ontzet raakte. Hij zou toen ook bedreigingen hebben geuit.

De politie nam aangifte op van de vrouw en hield de man aan. De man bekende en verklaarde al langere tijd met de vrouw in onmin te leven. Tegen de verdachte wordt dossier opgemaakt.

Man aangehouden op verdenking van diefstal

ROOSENDAAL: Surveillerende agenten werden donderdag tegen 23.30 uur aangesproken door een man op de Jan Vermeerlaan. De man was erg onrustig en kwam verward over. De 36-jarige Rotterdammer verklaarde dat hij terug naar huis wilde en verzocht de politie iemand voor hem te bellen om een lift te kunnen krijgen. De politie had gezien dat de man eerder van een snorfiets af stapte die bij controle gestolen bleek te zijn. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man verklaarde niets met de bromfiets te maken te hebben. In de kleding van de man werd een afgebroken sleutel aangetroffen die bij nader onderzoek bij de snorfiets bleek te horen. Vrijdagmiddag is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt dossier opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 17-09-2010 17:05 | © Regio Midden en West Brabant |