Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Breda, 17-09-2010

Bestuurder onder invloed rijdt voetganger aan op zebrapad

BREDA: Een 19-jarige man uit Gilze wilde vrijdag om 02.00 uur de straat oversteken en liep het zebrapad op de kruising tussen de Haven en de Nieuwe Prinsenkade op. Op het zebrapad werd de man door een
automobilist aangereden. Hij kwam ten val en bezeerde zijn hand en heup. Meerdere getuigen probeerden de automobilist nog tegen te houden, maar dit was tevergeefs.
De politie ging achter de bestuurder aan en hield hem aan op de Belcrumweg. De 46-jarige man uit Breda bleek onder invloed van alcohol. Hij weigerde op het politiebureau mee te werken aan een ademanalyse en van hem is door een arts bloed afgenomen voor een bloedproef. Het rijbewijs van de verdachte bleek al eerdere te zijn ingevorderd in verband met het rijden onder invloed van alcohol. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Hij gaf aan dat hij zich vrijdag onder behandeling van zijn huisarts zou stellen in verband met het opgelopen letsel.

Politie houdt man aan voor mishandeling

BREDA: De politie hield vrijdag tijdens het horecatoezicht tegen 05.00 uur een 18-jarige man uit Tilburg aan op het Stationsplein. De man zou een 21-jarige vrouw uit Tilburg hebben geslagen op een perron van het treinstation, terwijl zij met twee vriendinnen op de trein zat te wachten. De vrouw verklaarde in haar aangifte tegenover de politie dat de man haar en haar vriendinnen lastig viel. Toen de vrouw hem vroeg te vertrekken werd zij door hem in het gezicht geslagen.
De politie hield de verdachte aan en nam verklaringen op van meerdere getuigen. De zaak is inmiddels overgedragen aan de spoorwegpolitie.

Buiten de 18-jarige Tilburger en de 46-jarige Bredanaar die onder invloed een ongeval veroorzaakte, werd er gedurende de nacht nog een man aangehouden voor verstoring van de openbare orde.

Ook zijn er 5 bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

BREDA: De politie zag vrijdagnacht rond 02.20 uur een auto met te hoge snelheid rijden. De agenten gaven de bestuurder een stopteken, waar hij niet direct gevolg aan gaf. De man bracht zijn voertuig uiteindelijk op de Waardeakker tot stilstand. De man bleek geen gordel te dragen en hem werd een bekeuring aangezegd. Hierbij roken de agenten een
alcohollucht. De 37-jarige Bredanaar werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Op het politiebureau werd hem een ademanalyse afgenomen. Hieruit kwam een uitslag van 515 ug/l. De bestuurder is na verhoor en met een rijverbod van 5 uur in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte fietsendiefstal aangehouden

BREDA: Donderdag hield de politie rond 17.00 uur een 25-jarige man uit Breda aan voor diefstal van een fiets. De 21-jarige eigenaresse van de fiets, een vrouw uit Wagenberg, alarmeerde de politie. De vrouw had haar fiets Achter de Lange Stallen gezet en het voertuig was die middag gestolen. De vrouw ging met een collega in de fietsenstalling kijken of haar fiets daar toevallig stond. Dit bleek het geval. Op het moment dat ze ontdekte dat haar fiets daar stond kwam er een man aan die de fiets mee wilde nemen. De vrouw belde de politie en deze hield de man aan. Van de vrouw is aangifte opgenomen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau, waar hij in verzekering werd gesteld. De man verklaarde dat hij de fiets niet had gestolen, maar dat een bekende hem had gevraagd de fiets in de stalling te zetten en op te halen.

Stadswacht krijgt kopstoot van fietser

BREDA: De politie hield donderdag om 16.30 uur een 29-jarige man uit Oosterhout aan voor mishandeling van een stadswacht. De stadswacht alarmeerde de politie, nadat hij mishandeld was door een fietser. De stadswacht zag een fietser tegen het verkeer in fietsen en wilde de man hierop aanspreken. De man gaf hem een kopstoot. Toen het slachtoffer mededeelde dat hij was aangehouden fietste de man weg. Hij werd op basis van het signalement wat de gedupeerde doorgaf aangehouden op de Nassausingel. De verdachte ontkende tijdens verhoor de man een kopstoot te hebben gegeven. Vrijdagmiddag werd de verdachte in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Hij hield hoofdpijn en een blauwe plek over aan de mishandeling.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 17-09-2010 17:08 | © Regio Midden en West Brabant |