CDA

De Rouwe: omwonenden Schiphol beter beschermen tegen geluidsoverlast vrijdag 17 september 2010

Schiphol moet alsnog de ruimte krijgen voor een proef die tienduizenden omwonenden beter beschermt tegen lawaaioverlast. CDA-kamerlid Sander de Rouwe heeft dat bepleit. Hij heeft minister Eurlings (Verkeer, CDA) opgeroepen om vanaf 1 november te beginnen met het experiment waarbij het vliegverkeer in principe zal vetrekken vanaf de Polder- en Kaagbaan. Deze banen geven de minste overlast aan omwonenden. âHet is brood- en broodnodig om de omwonenden eindelijk eens met minder lawaai te laten zittenâ, aldus de Rouwe.

Vorige week wilden SP, PvdA, GroenLinks en PvdD nog een stokje steken voor de geluidsproef. Volgens deze partijen mag Eurlings als demissionair minister niet zulke ingrijpende besluiten meer nemen. De Rouwe noemt dit âpolitieke spelletjes die ten koste gaan van de omwonenden van Schipholâ. âJuist de omwonenden vragen om dit experiment, waarom dan tegenhouden? Het is pervers dat met name de PvdA er nu voor wil zorgen dat het oude systeem met meer overlast gewoon voortduurtâ.

De Rouwe is met name erg ontstemd over de rol van Job Cohen (PvdA). âAls burgemeester van Amsterdam was hij juist voorstander van de nieuwe afspraken. Nu hij de rol van oppositieleider heeft, probeert hij het alsnog af te blazen. En dat over de ruggen van de Amsterdammers.