Gemeente Spijkenisse


Scholen en gemeente samen aan de slag met nieuwe bestemming klaslokalen

17 september 2010

De gemeente Spijkenisse is in nauwe samenwerking met de schoolbesturen van het basisonderwijs bezig oplossingen te bedenken voor klaslokalen die niet meer gebruikt worden.

Op dit moment staat ongeveer 9% van de lokalen leeg.

Er wordt gedacht aan het samenvoegen van voorzieningen en activiteiten, maar ook aan het inrichten van brede scholen. Lokalen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden door zorgaanbieders, welzijnsorganisaties, organisaties voor kinderopvang en culturele instellingen. Daarbij bekijkt de gemeente samen met de schoolbesturen of er manieren zijn om de ruimtes slimmer te gebruiken door deze sociaal-maatschappelijke functies te combineren. Schoon, veilig, bereikbaar en kwalitatief goed onderwijs staat hierbij voorop.

De gezamenlijke visie en ambities van de schoolbesturen en de gemeente Spijkenisse staan in het integraal huisvestingsplan primair onderwijs, dat de gemeenteraad op 08 september 2010 heeft vastgesteld. De partijen zijn inmiddels gestart met de uitwerking van mogelijke oplossingen in een uitvoeringsplan voor de huisvesting van het primair onderwijs.