Gemeente Spijkenisse


Update grondverschuiving Kolibrihoek (2)

17 september 2010

Grondverschuiving de Hoek - Kolibrihoek - De Ritte

Stedin heeft leidingen gedeeltelijk omgelegd om elektriciteit te kunnen garanderen. Het terrein blijft voorlopig afgezet.

Woensdag 15 september 2010 is de grond bij het bruggetje bij de Kolibrihoek in de wijk De Hoek gaan verschuiven. De sloot is daardoor met grond gevuld en het bruggetje is omhoog gekomen. Donderdagmiddag is de aannemer het puin, dat de verschuiving heeft veroorzaakt, gaan wegrijden.

Update
Donderdagavond en -nacht 18 september en vrijdag 17 september 2010 heeft Stedin (regionale netbeheerder gas en elektriciteit) onderzoek verricht naar de kabels en leidingen in de grond. Het is nog niet geheel duidelijk wat de consequenties zijn van de aardverschuiving voor kabels en leidingen in de ondergrond.

Om elektriciteit te kunnen garanderen zijn voor de zekerheid de leidingen in de grond gedeeltelijk omgelegd. Waarschijnlijk zullen de werkzaamheden komend weekend nog doorgaan. Dit betekent dat het terrein voorlopig nog is afgezet totdat de werkzaamheden zijn afgerond.

De komende tijd gaat de gemeente Spijkenisse onderzoeken hoe de omgeving hersteld kan worden.

Schade
Indien u schade heeft geleden door de aardverschuiving kunt u deze melden bij uw eigen huiseigenaren / inboedelverzekering. U kunt tevens de schade schriftelijk melden bij de gemeente Spijkenisse, afdeling Risicobeheer en Schadebehandeling, Postbus 25, 32200 AA Spijkenisse.

U kunt ook een e-mail sturen naar gemeente@spijkenisse.nl onder vermelding van afdeling Risicobeheer en Schadebehandeling. Wij verzamelen de schademeldingen en deze indienen bij de verzekering van de sloopaannemer. De gemeente Spijkenisse houdt u op de hoogte van de afwikkeling van de melding.

Omwonenden worden per brief geïnformeerd.

Vragen?
Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen, dan kunt u vrijdag 17 september 2010 vanaf 17.00 uur contact opnemen met de heer P. Huygen, opzichter van de gemeente, telefoon: 06 - 21 56 65 35.

Vanaf maandagochtend 09.00 uur kunt u contact opnemen met de heer A. Lesuis, opzichter van Rayon Bovenwijks
telefoon: 06 - 51 50 20 09.

Interne links


* Grondverschuiving bij Kolibrihoek