Rouvoet en Roemer op politiek plein 50PlusBeurs

17/09/2010 18:12

PCOB

Op de derde dag van het politieke plein op de 50PlusBeurs roept vice-premier Rouvoet (CU) op tot eenheid in de samenleving: "Welke premier er straks ook komt, ik hoop dat het een premier is voor alle Nederlanders, niet óf voor rechts, óf voor links, óf voor oud, óf voor jong."

Eerder op de vrijdag nemen Emile Roemer (SP), Pieter Omtzigt (CDA), Roel Kuiper (CU), Willibrord Beek en Tamara Venrooy (beiden VVD) deel aan het politiek plein. De PCOB is blij met de aanwezigheid van al deze politici. Zo krijgen bezoekers goed zicht op de visie van verschillende partijen op allerlei onderwerpen, waarbij thema's als zorg en pensioen opnieuw veel mensen duidelijk aan het hart gaan.

Zowel Rouvoet als Roemer vinden dat ouderen met een smalle beurs moeten worden ontzien. Dat geldt bijvoorbeeld op het gebied van de zorgverzekeringen. Beiden maken zich zorgen over de steeds hogere verzekeringskosten. Tegelijkertijd vinden zij het onvermijdelijk dat zorgpremies inkomensafhankelijk worden. Zo dragen de sterkste schouders de zwaarste lasten.

Roemer constateert veel onnodige onrust rond pensioenen in de samenleving: "Pensioenfondsen rekenen met een korte termijn rente. Die staat op dit moment laag. Dat heeft een negatieve invloed op de dekkingsgraden. Wij pleiten voor rekenen met een lange termijn rente. Dat maakt de dekkingsgraden minder vatbaar voor paniekvoetbal zoals we nu zien."

De PCOB vindt het terecht dat mensen met een hoger inkomen meer bijdragen. Dat geldt zowel op het gebied van de pensioenen als de zorgverzekeringen. Veel PCOB-leden vinden dat het geld dat pensioenfondsen besteedden aan grote krantenadvertenties beter gebruikt had kunnen worden voor gerichte en heldere voorlichting aan gepensioneerden en de huidige deelnemers aan pensioenfondsen.

Zaterdag (18-09) organiseert de PCOB opnieuw debatten op het politiek plein. Dan verschijnen Mark Rutte, Fred Teeven, Mark Harberts (allen VVD), Sadat Karabulut (SP) en Linda Voortman (GroenLinks).





http://www.pcob.nl