Gemeente Maassluis

Goed bezochte informatiebijeenkomst Dijkpolder

Dijkpolder.JPG

Zo'n tweehonderd bezoekers profiteerden donderdag 8 september 2010 van de gelegenheid om zich te laten informeren over de toekomstplannen voor de Dijkpolder.

Betrokken projectmedewerkers van Lely en de gemeente Maassluis gaven uitgebreid toelichting op de te realiseren nieuwbouw van de Lely Agri Groep, de te volgen procedures en besluitvormingsmomenten alsook de eerste ideeën die bestaan voor invulling van de woonwijk.

Werkgelegenheid voor Maassluis
De Lely Agri Groep wil graag de twee bestaande locaties in Maassluis en haar vestiging in Rotterdam weer samenvoegen op één locatie in de Dijkpolder. De nieuwbouw biedt de onderneming de ruimte om te groeien van 550 naar 800 arbeidsplaatsen. Dit betekent een flinke verhoging van de werkgelegenheid in Maassluis en is een extra impuls voor lokale toeleveranciers en middenstand. Gezien het verlopen van het bestaande contract in Rotterdam per begin 2014, is het voor de onderneming dringend gewenst op korte termijn te kunnen beslissen over de toekomstige locatie van haar internationale onderneming.

Dorps, landelijk wonen
De bekende stedenbouwkundige en architect Sjoerd Soeters ziet de sfeer van de Weverskade als inspiratiebron voor het wonen in de Dijkpolder. Het idee is om verschillende woonmilieus te maken binnen een dorpse, landelijke setting. Wonen op een manier die nu schaars is in Maassluis en die aansluit bij de wensen van de woonconsument. De nieuwe, groene woonwijk kan plaats bieden aan 1750 woningen.

Vervolg
De Ontwikkelvisie met daarin de ideeën op hoofdlijnen is klaar, de verdere uitwerking volgt in stappen. Op 21 september 2010 behandelt de gemeenteraad van Maassluis de Ontwikkelvisie Dijkpolder. Daarnaast dient besloten te worden over het voornemen om een deelbestemmingsplan voor de uitbreiding van de Lely Agri Groep op te stellen. In de eerste helft van 2011 wordt het Masterplan gemaakt voor de gehele Dijkpolder, waarin wonen en werken volledig worden geïntegreerd. Aansluitend wordt een bestemmingsplan voor het gehele gebied gemaakt. De gemeenteraad zal zich over deze documenten uitspreken en de plannen vervolgens vaststellen.

De ontwikkeling is te volgen via de gemeentesite www.maassluis.nl of www.dijkpoldermaassluis.nl. Daar kunnen belangstellenden zich ook aanmelden voor tussentijdse berichten.