Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

17 september 2010

---

Xenios speelt hockey op semi-waterveld

17 september 2010

Zondag 12 september nam stadsdeelwethouder Ronald Mauer het nieuwe hockeyveld op sportpark Sloten-West officieel in gebruik. Het nieuwe semi-waterveld is het eerste beregende kunstgrasveld in Nieuw-West. Dankzij deze techniek kan er sneller worden gespeeld dan een droog kunstgrasveld. Hockeyclub Xenios komt hiermee een stap dichterbij topniveau.

xenio semi-waterveld

Nog niet spelen op nieuwe veld

De selectieteams hadden zondag na de opening direct hun eerste thuiswedstrijd. Tegen de verwachting in speelden zij niet op het semi-waterveld. In een poging het nieuwe veld extra schoon te vegen is de kunstgrasmat vrijdag beschadigd geraakt. Het stadsdeel heeft zaterdag de schade zoveel mogelijk laten herstellen, maar het veld voldeed nog niet aan de eisen van de Nederlandse Hockeybond. Na het weekend worden de herstelwerkzaamheden voortgezet, zodat het veld zo snel mogelijk weer aan alle wedstrijdeisen voldoet. De oefenwedstrijden kunnen in de tussentijd wel doorgaan. Dit is ook nodig, want het is druk op sportpark Sloten-West. Hockeyvereniging Westerpark speelt tijdelijk ook op de velden van sportpark Sloten-West.

Gastvrije club

Dat hockeyclub Xenios gastvrij is , is zondag bevestigd. Na de officiële opening werden leden, ouders, vrijwilligers en bestuurders getrakteerd op taart, broodjes en limonade. Tussen de feestelijkheden door werd er gecollecteerd voor de slachtoffers van de overstroming in Pakistan. Maandag stond op de website dat de hockeyclub maar liefst 1280 euro bij elkaar had gekregen. Kijk voor meer informatie op www.xenios.nl

---