Ingezonden persbericht


Girl-parkeerpower trekt Europa in

Derde editie kampioenschap Achteruit Inparkeren voor Vrouwen wordt strijd Nederland tegen België/Luxemburg

Hoofddorp, 3 augustus 2010 - Na het succes van het Nederlands Kampioenschap Achteruit Inparkeren voor Vrouwen van de afgelopen twee jaar gaat Hertz dit jaar de grens over.

Op 17 september a.s. strijden Nederlandse vrouwen tegen vrouwen uit België en Luxemburg. Tijdens het kampioenschap, dat dit jaar plaatsvindt in Antwerpen, zullen we ontdekken wie zich een jaar lang Benelux Kampioene Achteruit Inparkeren mag noemen. Hertz roept alle Nederlandse vrouwen op zich vanaf vandaag aan te melden op www.achteruitinparkeren.nl. De winnares van het kampioenschap rijdt komend jaar gratis in een Mercedes Benz SLK.

De afgelopen twee jaar hebben de Nederlandse vrouwen, in tegenstelling tot wat veel mannen beweren, aangetoond dat zij over uitstekende inparkeervaardigheden beschikken. Zo parkeerde de winnares van de eerste editie in 2008, Nadine Levin, in 19 seconden haar auto behendig en supersnel achteruit in. Marja Poldermans uit Brummen deed dit vorig jaar wat langzamer (20,88 seconden), maar ontving van de jury wel een 9 voor haar secuurheid.

Henk van den Helder, Algemeen Directeur Hertz Benelux: 'We hebben gezien dat Nederlandse vrouwen wel degelijk kunnen inparkeren. Het wordt daarom tijd dat zij hun parkeertalenten laten zien en toetsen aan vrouwen in de rest van Europa, om te beginnen met de vrouwen in België en Luxemburg. Ik roep dan ook alle Nederlandse top-inparkeersters op zich vanaf vandaag in te schrijven om ons land te representeren op 17 september in Antwerpen!"

Of Nederlandse vrouwen inderdaad sneller en secuurder een auto achteruit kunnen inparkeren dan onze zuiderburen zullen we ontdekken op 17 september in Antwerpen. Hier krijgt Marja Poldermans de kans haar titel als Nederlands kampioene te verdedigen.

Nederlandse vrouwen van 25 jaar of ouder kunnen zich vanaf vandaag inschrijven op www.achteruitinparkeren.nl. Het kampioenschap wordt gepresenteerd door Floortje Dessing en Henk van den Helder, Algemeen Directeur Hertz Benelux. De professionele jury waarin behalve de beide presentatoren ook Victor Brandt (SBS 6 presentator), Tjerk Bogstra (voormalig captain van het Nederlandse Davis Cup team) en Leo Krippendorf (rijvaardigheidscoach) zitten, beslist of de beker en een jaar lang gratis rijden in een Mercedes Benz SLK in Nederlandse of Belgische/Luxemburgse handen komt. De tweede prijs is een verwenweekend in Beauty & Wellness Resort de Zwaluwhoeve in Harderwijk. De derde prijs is een gratis weekend autohuur bij Hertz Benelux in een Mercedes Benz.

()

Over Hertz
Hertz is 's werelds grootste autoverhuurmaatschappij met meer dan 8.100 corporate vestigingen in 146 landen. Product- en service-innovaties zoals de Hertz #1 Club Gold, het speciaal voor Hertz ontworpen NeverLost satellietnavigatiesysteem, het Hertz in-car DVD Entertainment en de unieke voertuigen in de Prestige, Fun en Green Collections onderscheiden Hertz van de concurrentie. www.hertz.nl

/////////////////////

Noot voor de redactie

Onderschrift bij foto: De winnares van vorig jaar, Marja Poldermans uit Brummen

/////////////////////

Noot voor redacties

Noot

Ingezonden persbericht