Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ROUTE
Vr. 17 sept

Rondleiding Architectuur in De Uithof

Waarom wordt De Uithof 'De Uithof' genoemd? Waar komt die naam eigenlijk vandaan? De zeefdruk op de vensters van de Universiteitsbibliotheek is geen papyrus. Wat is het dan wel? Wat zijn de kleuren van het interieur van het Hijmans van der Berghgebouw? En wat is daarmee bedoeld door de architect? Zoekt u een antwoord op deze vragen (en meer)? Het 'openluchtmuseum van de moderne architectuur' opent haar deuren voor een exclusieve tour.

De Uithof is volop in ontwikkeling. De komende tien jaar wordt er gebouwd aan een kenniscentrum, science park en campus. Meer onderwijsgebouwen en studentenwoningen zullen verrijzen. De nieuwe bouwimpuls van de laatste jaren heeft een aantal zeer bijzondere gebouwen opgeleverd, die een staalkaart van Nederlandse architectuur vormen. Het gaat dan ook uitstekend met de waardering voor de architectuur in De Uithof: De Basketbar heeft de NAI-prijs voor jonge architecten ontvangen en de Rietveldprijs 2003, de universiteitsbibliotheek heeft de Rietveldprijs 2005 ontvangen en was genomineerd voor de Mies van der Rohe Prijs en het Educatorium heeft al eerder meerdere prijzen in de wacht gesleept. Onder leiding van Aorta-gids Andy Kilian wordt een bezoek gebracht aan enkele van deze toonaangevende, moderne gebouwen: het rode Minnaertgebouw (Neutelings-Riedijk), het Educatorium van OMA, de nieuwe universiteitsbibliotheek van Wiel Arets, de glossy Basketbar (UN Studio) met het basketbalveld op het dak en Casa Confettie de nieuwste studentenflat met de veelkleurige gevel.

INFORMATIE
Aanvang
Duur
Vertrek

Kosten

Reserveren

15.00 uur

2 uur
Bij de receptie van het Educatorium, Leuvenlaan 19 Utrecht. Stadsbus lijn 11 en 12. ¤ 9,50 per ppersoon, ¤ 8,00 voor U-pas houders, 65+, CJP, studentten en Vrienden van Aorta. Van te voren reserveren is noodzakelijk. U kunt zich per e-mail opgeven (tours@aorta.nu), maar ook telefonisch of aan de balie. SVP erbij vermelden of u in het bezit bent van een studentenpas, een U-pas, CJP, een 65+ kaart of dat u Vriend bent van Aorta. NB: Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de rondleiding niet door.