Ingezonden persbericht


Gabberpunkers Aux Raus verstoren rust bij Podium Asteriks

Podium Asteriks opent het nieuwe seizoen met de overstuurde gabberpunk van Aux Raus en de electro rock 'n roll van het Friese Zea. Beide acts spelen vrijdag 17 september in de Blokhuispoort. Zowel het duo Aux Raus als eenmansband Zea staan er om bekend genres als punk en dance flink door elkaar te schudden. De aanvang is 20 uur, de entree bedraagt 5 euro.

Bastiaan Bosma en Luuk Bouwman zijn de mannen achter Aux Raus, een tweetal dat snoeiharde gabber en scherpe punk in de mix gooien en dit afromen met een energieke live-show. De stuiterende beats van het duo laten zich het beste omschreven als het beste van Iggy Pop, Sex Pistols, Venga Boys en Gabber Piet op een hoop. De heren creëren met minimale middelen - twee drummachines, een oude computer en een gare gitaar - een maximale impact. Tot de broek er letterlijk bij op de enkels hangt. Aux Raus een gekke grap? Nee hoor, de band speelde al twee keer op Lowlands en won met hun album This Is How This Works de prestigieuze Essent Award en een 3VOOR12 Award. Dan ben je gewoon goed.

Zea, ooit begonnen als quintet, is door de jaren heen uitgedund tot een one-man band. Maar wel één die klinkt als een vijftal. "Ik blaas Aux Raus van het podium", belooft Makkummer Arnold de Boer, die in zijn vrije tijd ook nog eens zanger is van de langst bestaande rockband van Nederland: The Ex. Ook Zea is niet makkelijk in een omschrijving te vangen, maar het feit dat de Zea-tourbus de band over drie continenten bracht en een half miljoen kilometers op de teller heeft staan, zegt genoeg. De collages van speelse ritmes, experimentele beats en catchy gitaarklanken worden aan elkaar gelijmd door De Boer's warme stem. Een beetje gek, erg sfeervol en uitermate geschikt om op warm te stuiteren.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.

Wie: Aux Raus, Zea

Wat: Podium Asteriks

Waar: Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, 8911 LJ, Leeuwarden

Wanneer: Vrijdag 17 september, 20.00 uur

Entree: 5 euro (voorverkoop bij King Kong Records, Voorstreek 11 Leeuwarden)



Ingezonden persbericht