Ingezonden persbericht



BETER ETEN 2010: 12.500 VIERKANTE METER SMAAKMARKT MET O.A. WORKSHOPS EN PROEVERIJEN

Brabanthallen 's-Hertogenbosch laat bezoekers beter, gezonder en smakelijker eten

's-Hertogenbosch, donderdag 19 augustus 2010 - Beter Eten 2010 - het real food festival voor iedereen die van beter, gezonder en smakelijker eten houdt - vindt van 17 tot en met 19 september plaats in Brabanthallen 's-Hertogenbosch. Het verwachte aantal van tenminste 25.000 bezoekers komt op 12.500 vierkante meter alles te weten over de herkomst en bereiding van eerlijk gefabriceerde, biologische en smaakvolle producten. Ook vinden er diverse kookworkshops en proeverijen plaats. In het kindertheater leren de jongste bezoekers door middel van kooklessen en fruitproeverijen hoe belangrijk het is om gezond te eten.

Beter Eten 2010 wordt de grootste overdekte smaakmarkt van Nederland waar bezoekers - volwassenen en kinderen - versproducten kunnen proeven, ruiken en kopen. Het evenement is bedoeld voor iedereen die houdt van vers, herkenbaar, smaakrijk, duurzaam en oorspronkelijk voedsel. Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 september komen bezoekers van dit real food festival, dat in Brabanthallen 's-Hertogenbosch naar voorbeeld van events in Londen en Berlijn plaatsvindt, alles te weten over gezond en smakelijk eten. Al struinend langs de tientallen marktkramen maken zij kennis met eerlijk gefabriceerde, biologische en smaakvolle producten uit eigen land, maar laten koks ook zien hoe in andere landen voedsel wordt bereid.

Kooktheater
Bezoekers die hun kookkunsten willen verbeteren krijgen in het kooktheater 'les' van een kok en kunnen na afloop de benodigde ingrediënten kopen en daarmee thuis gasten verrassen. Liefhebbers van een glas biologische wijn of een verse smoothie kunnen hiervoor terecht in de sfeervolle herberg en voor de jongste bezoekers worden kinderkooklessen en fruitproeverijen georganiseerd. Beter Eten 2010 is op vrijdag 17 september geopend van 11.00 tot 18.00 uur, op zaterdag 18 september van 11.00 tot 18.00 uur en op zondag 19 september van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.betereten2010.nl. De organisatoren (Agro & Co, ZLTO en Libéma) verwachten in drie dagen de zintuigen van ruim 25.000 bezoekers te prikkelen.
---