Gemeente Hulst


Aftrap maatschappelijke stages

Op 17 september 2010 vindt in de gemeente Hulst de aftrap plaats voor de maatschappelijke stages van leerlingen in het voortgezet onderwijs.

Dit schooljaar gaan in de gemeente Hulst de maatschappelijke stages van start. Dit betekent dat circa 250 leerlingen vrijwilligerswerk gaan doen in de gemeente Hulst. Op deze manier gaan zij een steentje bijdragen aan de maatschappij.

Om de maatschappelijke stages te realiseren, zijn het Reynaertcollege, de Stichting Welzijn Hulst en de gemeente Hulst een samenwerkingsverband aangegaan. Op vrijdag 17 september 2010 vormt de ondertekening van het samenwerkingsconvenant de officiële aftrap voor de maatschappelijke stages. De bijeenkomst vindt plaats in de aula van het Reynaertcollege en begint om 15.00 uur.

Tijdens de bijeenkomst laten leerlingen op hun eigen wijze zien en horen wat ze van de maatschappelijke stages vinden. Daarnaast worden de diverse mogelijkheden voor stages toegelicht.

Leerlingen van het Reynaertcollege die vragen hebben over de maatschappelijke stages kunnen terecht bij de stagecoördinator M. Zaman, bereikbaar op tel. 0114-381818. Organisaties die een vacature hebben voor een maatschappelijke stage kunnen terecht bij M. Sijs van de Stichting Welzijn Hulst, bereikbaar op tel. 0114-684700.

Vanaf 2011 is het in Nederland verplicht voor alle leerlingen van het voortgezet onderwijs om een maatschappelijke stage te doen.