Gemeente Leidschendam-Voorburg


* Nieuws 2010

Wie wint de toegankelijkheidsprijs 2010?

Poster van toegankelijkheidsprijs 28 augustus 2010 - De gemeente Leidschendam-Voorburg is op zoek naar het meest toegankelijke bedrijf in deze gemeente. Toegankelijkheid betekent bijvoorbeeld dat er geen drempels bij de deur van een restaurant zijn of dat er voldoende ruimte is tussen de schappen van een winkel voor rollator of kinderwagen. Daarvoor bestaan aanpassingen die een gebouw toegankelijk maken. Dat lijkt logisch, maar toch gaat het nog verrassend vaak fout.

Nomineren
Nomineer vóór vrijdag 17 september een ondernemer die het volgens u qua toegankelijkheid goed doet. Misschien wint deze wel de Toegankelijkheidsprijs 2010. De jury - samengesteld uit vertegenwoordigers van de gemeente Leidschendam-Voorburg, Stichting Platform Gehandicapten en het MKB Leidschendam-Voorburg - beoordeelt de genomineerden. Op vrijdag 15 oktober 2010 wordt de winnaar bekendgemaakt. Deze ontvangt naast de eer, ook een cheque.

Klik hier voor de criteria waaraan een nominatie moet voldoen.

Week van de Toegankelijkheid
Tijdens de Week van de Toegankelijkheid - van 8 tot en met 15 oktober 2010 - reikt wethouder Gregor Rensen de toegankelijkheidsprijs uit aan de ondernemer of instelling die zich het meest heeft ingezet om drempels, zowel letterlijk als figuurlijk, te verlagen. De prijs wordt dit jaar voor de tweede keer op rij uitgereikt. Vorig jaar won restaurant Ciao & Mie in Voorburg.