Ingezonden persbericht



Streekfestival Het Groene Woud dit jaar in Den Bosch, hoofdstad van de smaak 2010!

Het Groene Woud verleidt lekkerbekken tijdens Beter Eten 2010

Vijf jaar op rij organiseerde Het Groene Woud met veel succes het Streekfestival in Liempde. Dit jaar reizen alle koks, kaasmakers, bierbrouwers, boeren en andere ondernemers af naar Den Bosch om het grote publiek te laten proeven wat echte smaak is. Dat gebeurt in het kader van het Real Food Festival Beter Eten 2010 dat van 17 tot en met 19 september plaatsvindt in de Brabanthallen.

In een eigen ProefLokaal organiseert Het Groene Woud tal van activiteiten. Uiteenlopend van een kookworkshop met producten uit Het Groene Woud onder de bezielende leiding van Evert Thielen van de Gertruda Hoeve in Son en Breugel, tot workshops jongleren en acrobatiek voor jongeren ism met Circo Circolo.

Maak kans op een kookworkshop of gratis entreekaarten Het volledige programma is te vinden op www.proefhetgroenwoud.com. Door u op deze site aan te melden maakt u bovendien kans op een kookworkshop met producten uit Het Groene Woud of gratis entreekaarten!

Held van de Smaak
Tijdens de opening van het festival op 17 september wordt bekendgemaakt wie zich Held van de Smaak 2010 mag noemen. Een Held van de Smaak is iemand die zich bijzonder verdienstelijk maakt voor de ontwikkeling of het behoud van lekkere, ambachtelijke, natuurzuivere en streekgebonden producten, bij voorkeur seizoensgebonden en in ieder geval verantwoord geproduceerd. In de race voor deze titel is ook de uit Het Groene Woud afkomstige aardbeienteler Peter van de Ven. Hij is met zijn bedrijf De Vennenhof verkozen tot Brabantse Held van de Smaak. Van de Ven baseert zich met zijn aardbeienteelt op kennis uit de jaren 30. Deze is er op gericht de bodem in balans te brengen waardoor de plant niet ziek wordt en de aardbeien veel beter smaken.

De smaak van Het Groene Woud
Duurzaam geproduceerde streekproducten zijn het visitekaartje van Het Groene Woud: een nationaal landschap gelegen in de driehoek Eindhoven-Tilburg -Den Bosch. Veel duurzame streekproducten komen hiervandaan: van biologisch vlees tot biologische groenten, authentieke kazen, jam, honing en morellen. Alles geproduceerd op het ritme van de natuur, maar met een gezonde kijk op economische ontwikkelingen. Bezoek Het Groene Woud: maar wel via Den Bosch.
---


Noot voor redacties
Noot voor de redactie,