Africa Unsigned biedt podium voor Keniaanse artiesten tijdens TEDx


The New African Sound bereikbaar door crowdfunding

AMSTERDAM, 20101017 -- Aanstaande maandag 20 september geven initiator Pim Betist en jazzpianist Mike del Ferro tijdens TEDxChange Amsterdam het startschot voor een unieke Crowdfunding competitie. Africa Unsigned en TEDx Amsterdam bieden op 30 november als prijs voor de winnares een podium in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Aan de Keniaanse artieste die vóór 30 oktober het grootste bedrag bijeen heeft gebracht worden reis- en verblijfkosten, opnames én een optreden in de Stadsschouwburg aangeboden.

Stemmen met je portemonnee
Muziekfans, waaronder de community van Africa Unsigned, kunnen hun favoriete artieste al met minimaal 1 US Dollar steunen. Voor deze competitie zijn drie Keniaanse artiesten genomineerd: Muthoni, Neema en Liz Ogumbo. Een kleine investering maakt van een grote groep muziekliefhebbers maakt voor de artiesten goede toekomst mogelijk. Met een investering maakt de muziekfan kans op een uitnodiging voor TEDx Amsterdam op 30 november om zijn of haar favoriete Keniaanse zangeres life te zien optreden in de Stadsschouwburg. De investering in de twee overgebleven artiesten blijft beschikbaar als budget voor die artieste. Stemmen kan door iedereen op www.africaunsigned.com

Samenwerking
Het vooruitstrevend karakter en vernieuwende aanpak van Africa Unsigned maakt een samenwerking met TEDx Amsterdam niet meer dan logisch. Programma Directrice van TEDx Amsterdam Monique van Dusseldorp: "In ons programma bieden we graag een podium voor nieuwe en opkomende artiesten. De wijze waarop Africa Unsigned artiesten uit Afrika een kans biedt om door te breken in de Westerse wereld willen wij graag steunen door ze een podium te bieden. Pim Betist heeft een eigen wijze van werken en dat past bij de filosofie van TED. "

Optreden Stadsschouwburg
De Keniaanse artieste die vóór 30 oktober de meeste gelden bijeen weet te brengen treedt op 30 november op in de Amsterdamse Stadsschouwburg tijdens TEDx Amsterdam. Reis- en verblijfkosten van de artieste worden door TEDx aangeboden. Daarnaast krijgt de artieste in Nederland ook studiotijd aangeboden.

Crowdfunding
Alle artiesten waarin, via crowdfunding, voor $ 10.000 is geïnvesteerd worden door Africa Unsigned de mogelijkheid geboden een professionele EP op te nemen. De muziek wordt gedistribueerd aan alle fans die de artiest gesteund hebben. Africa Unsigned promoot de EP en zorgt voor distributie aan alle online muziekwinkels (waaronder ook iTunes en Amazon). De inkomsten worden tussen fan en artiest gedeeld.

Africa Unsigned