ZTE krijgt UMTS-contract voor Reliance in India

SHENZHEN, China--(BUSINESS WIRE)-- 20100917 --

ZTE Corporation (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ), een toonaangevende wereldwijde leverancier van telecommunicatieapparatuur en netwerkoplossingen, heeft het commerciële contract verworven voor de ontwikkeling van het nieuwe GSM/UMTS-project voor Reliance Communications, India’s belangrijkste telecomoperator. Onder deze overeenkomst zal ZTE 2G- en 3G-apparatuur bouwen en leveren voor 8 van de 13 netwerkkringen van Reliance.

Het netwerk dat ZTE voor Reliance zal ontwikkelen binnen dit project, is gebaseerd op het standaard SDR-platform (het verenigde 2G/3G/HSPA/HSPA+-platform). Dit kan niet alleen veel verschillende functies voor één enkel basisstation uitvoeren, maar ook op eenvoudige wijze mee evolueren naar netwerken van de volgende generatie, zoals LTE. Zo wordt een grote waarborg gegeven voor kostenefficiënte netwerken en de toekomstige evolutie van het algemene project. Wat de technologie betreft, zijn de groene basisstations van ZTE al de meest geavanceerde op de markt.

“De samenwerking tussen ZTE en Reliance is een belangrijke mijlpaal voor ZTE in India voor 2010. Voor dit project zullen we een oplossing ontwikkelen die zonder problemen 2G- en 3G-netwerken op hetzelfde platform kan zetten en dat bovendien kan evolueren naar een toekomstig 4G-netwerk,” zei een vooraanstaand woordvoerder van ZTE.

“Eerder was de technologie al ruim aanvaard in China zelf en wereldwijd, onder andere op markten in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Oost-Azië. We hebben alle vertrouwen in onze samenwerking met Reliance en in onze capaciteiten om onze andere klanten geavanceerde oplossingen en diensten te bieden. Zoals altijd zal ZTE aandacht blijven geven aan de Indiase markt, door hierin te investeren en de Indiase rekeninghouders als onze wereldwijde strategische partners te beschouwen.”

Over ZTE

ZTE is een toonaangevende wereldwijde leverancier van telecommunicatieapparatuur en netwerkoplossingen met het meest uitgebreide productgamma voor zowat alle sectoren van vaste en draadloze telefonie, dienstverlening en terminals. Het bedrijf levert innovatieve, op maat gemaakte producten en diensten aan meer dan 500 operatoren in meer dan 140 landen, waardoor zij kunnen voldoen aan de veranderende behoeften van hun klanten terwijl hun inkomsten voortdurend stijgen. De inkomsten van ZTE voor 2009 stegen met 36% tot 8.820,7 miljoen USD. ZTE besteedt 10 procent van zijn inkomsten aan onderzoek en ontwikkeling en speelt een leidinggevende rol in een groot aantal internationale instanties die opkomende telecomstandaarden ontwikkelen. Als bedrijf dat initiatieven neemt voor maatschappelijk verantwoord ondernemen is ZTE lid van UN Global Compact. ZTE is de enige Chinese telecomproducent die genoteerd staat op de beurzen van Hong Kong en Shenzhen (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ). Voor meer informatie, kijk op www.zte.com.cn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
ZTE Corporation
Margrete Ma, +86 755 26775207
ma.gaili@zte.com.cn
of
Edelman PR
Jowie Law / Andres Vejarano, +852 2837 4747 / 2837 4735

jowie.law@edelman.com / andres.vejarano@edelman.com

Ticker_symbol SEHK:0763
Ticker_symbol SHZ:000063