Marjon de Hond ontvangt boek voor hoogsensitieve kinderen


BENNEKOM, 20100917 -- Voormalig NOS-weervrouw Marjon de Hond heeft het nieuwe kinderboek `Langmuts is een held' van schrijfster Josina Intrabartolo en illustrator Dinie de Zeeuw in ontvangst genomen. Het boekje is speciaal geschreven voor jonge hoogsensitieve (=hooggevoelige) kinderen.

De makers van het boek wilden het boek graag aanbieden aan Marjon de Hond, omdat zij het onderwerp hoogsensitiviteit onlangs onder de aandacht heeft gebracht van een groot publiek. Zij vertelde in verschillende interviews dat zijzelf hooggevoelig is.

Prikkels
In Nederland is naar schatting 20 procent van de mensen hooggevoelig. Zo iemand is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt meer signalen en details op. Wat anderen normaal vinden, zoals mensenmassa's of harde muziek, kan voor een hooggevoelig persoon (HSP) al snel te veel zijn; hij of zij raakt dan overprikkeld.

Anders
Tijdens de boekpresentatie gaf Marjon de Hond aan dat ze het jammer vond dat in haar tijd niet een dergelijk kinderboekje bestond. `Het was het eerste wat ik dacht toen ik het boek las: had ik vroeger maar zo'n boekje gehad. Misschien had ik dan beter gesnapt waarom ik me vaak anders voelde dan anderen.' Marjon de Hond benadrukte dat het belangrijk is dat ook ouders kennisnemen van hooggevoeligheid om hun hoogsensitieve kinderen zo goed mogelijk te begeleiden.

`Langmuts is een held' is een uitgave van de Bennekomse uitgeverij Scrivo Media. Het boek is te bestellen via www.scrivomedia.nl of verkrijgbaar in de boekhandel.