BSO de Kickerhoff in Spijkenisse geopend


SPIJKENISSE, 20100917 -- Op 14 september opende wethouder C.J. Dijkman op het sportcomplex van v.v. Spijkenisse De Kindercaravan. De Kindercaravan is een uitbreiding op de huidige buitenschoolse opvang van Kinderopvang Mundo op het sportcomplex en is helemaal gericht op buiten spelen en bewegen.

Wethouder C.J. Dijkman van Jeugd, Sport- en Recreatie, Onderwijs, Welzijn en Cultuur van gemeente Spijkenisse opende de Kindercaravan gezamenlijk met de toekomstige Kindercaravan-kinderen. De handeling ging gepaard met heuse kinderchampagne en natuurlijk volgde daarna een sportief festijn met Zumba, waveboard en allerlei balspelletjes!

De openingsdag startte met een Kindercaravan Belevingsdag, waar 60 directeuren en managers van kinderopvanginstellingen zelf konden ervaren hoe leuk het is om ook in het oer-Hollandse herfstweer lekker buiten te zijn. Het ochtendprogramma werd afgesloten door niemand minder dan Erik van Muiswinkel die zijn eigen ervaringen als kind met de zaal deelde en met name wilde laten weten welke goede herinneringen hij bewaart aan het buiten avonturen beleven.

Bij De Kindercaravan krijgen kinderen avontuurlijke opvang in de buitenlucht. Ze bouwen hutten, springen touwtje, fietsen en trekken er soms op uit om te speuren naar regenwormen. De stoere jongens en ferme meiden van de Kindercaravan laten zich niet afschrikken door wat water, zand of modder. Ze spelen iedere middag buiten!
Omdat Kinderopvang Mundo gebruik mag maken van twee kunstgrasvelden van v.v.Spijkenisse is het een unieke locatie om te sporten. De Kindercaravan gaat hier dan ook allerlei sporten en spelletjes aanbieden. Denk naast voetbal, onder meer aan volley- en trefbal, buitenspelletjes en kinderen kunnen wave- en skateboarden op de ruimte naast de Kindercaravan.

Kinderopvang Mundo





Ingezonden persbericht