Het bedrijf haalt de hoogste totaalscore in de sector Containers & Verpakking

Het bedrijf haalt de hoogste totaalscore in de sector Containers & Verpakking

RICHMOND, Virginia--(BUSINESS WIRE)-- 20100917 --

MeadWestvaco Corp. (NYSE:MWV) heeft vandaag bekendgemaakt dat het voor het zevende opeenvolgend jaar staat genoteerd op de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI WORLD) van 2010, en voor het zesde jaar als de beste in de sector Containers & Verpakking. De DJSI World honoreert 's werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van economische, milieu- en sociale prestaties, en evalueert bedrijven gebaseerd op hun betrokkenheid en succes bij het integreren van duurzaamheid in hun kernactiviteiten en prestaties.

MWV scoorde beter dan soortgelijke bedrijven op het gebied van milieu, en dat weerspiegelt de toewijding van het bedrijf dat wereldwijd toonaangevend is in de bedrijfstak verpakkingen om innovatieve processen en oplossingen te ontwikkelen waardoor zijn activiteiten milieuvriendelijker efficiënter en productiever worden, waaronder het terugdringen van broeikasgassen, het stroomlijnenen van zijn toeleveringsbedrijven en zijn operationele voetafdruk.

“De inzet van MWV voor de zorg voor het milieu en ons duurzaam ondernemen zijn de belangrijkste drijfveren voor zowel onze langetermijnstrategie als onze dagelijkse beslissingen,” sprak John A. Luke Jr., voorzitter en algemeen directeur van MWV. “Als een wereldleider in de sector verpakking die de bekendste merken ter wereld bedient, hebben we de kans om een aanmerkelijk invloed uit te oefenen op onze eigen bedrijfstak en om daardoor bij te dragen aan de doelstellingen van onze klanten door een verantwoordelijke partner te zijn.” En hij ging verder, “De erkenning die we van DJSI World hebben ontvangen herinnert ons aan de vooruitgang die we hebben geboekt en moedigt ons aan om elk jaar een hogere standaard te zetten.”

De Dow Jones Sustainability Indexes gingen in 1999 van start en zijn de eerste wereldwijd indices die de financiële prestaties nagaan van de toonaangevende bedrijven wereldwijd die duurzaamheid als drijfveer hebben, en classificeert de top 10 procent gebaseerd op economische, milieu- en sociale criteria op de lange termijn.

Lees meer over de initiatieven van MWV op het gebied van beheer en duurzaamheid op www.mwv.com.

Over MWV

MeadWestvaco Corporation (NYSE:MWV) levert verpakkingen aan veel van 's werelds meest bewonderde merken in de bedrijfstakken gezondheidszorg, schoonheids- en persoonlijke verzorging, voedsel, drank, media & entertainment, huis en tuin, tabak en commercieel drukwerk. Onder de activiteiten van het bedrijf vallen ook consumenten- & kantoorproducten, bijzondere chemicaliën en de groep Community Development and Land Management Group die het land van de groep duurzaam beheert om zijn activiteiten te ondersteunen en om milieubehoud, recreatie en ontwikkelingskansen mogelijk te maken. MWV heeft wereldwijd 20.000 werknemers, is actief in 30 landen en bedient klanten in meer dan 100 landen. MWV beheert al zijn bosgebieden in overeenstemming met de internationaal erkende certificatie voor de bosbouwstandaarden, en is voor het zevende opeenvolgende jaar voorgedragen voor de Dow Jones Sustainability World Index. Voor meer informatie gaat u naar www.mwv.com.

Foto- en multimediagalerie: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6427385〈=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
MWV
Contactpersoon voor de media:
Alison von Puschendorf, +1 804-444-7284
mediainquiries@mwv.com
of
Voor beleggers:

Jason Thompson, +1 804-444-2556

Ticker_symbol NYSE:MWV