Nieuwe energiebesparende Lexan* Thermoclick platen


Voor snelle installatie van gevels en façades

BERGEN OP ZOOM, 20100923 -- Lexan Thermoclick LTC509X platen, geproduceerd door SABIC Innovative Plastics uit de hoogwaardige kunststof polycarbonaat, zijn uitermate geschikt voor licht doorlatende wand toepassingen. Het product is beschikbaar in verschillende standaard kleuren en wordt gekenmerkt door een uitstekende slagvastheid, stijfheid en thermische isolatie.

De platen zijn voorzien van een mes/groef systeem, waardoor de platen eenvoudig en snel op de bouw locatie, door middel van het in elkaar klikken, gemonteerd kunnen worden, Voor wand, vloer en plafond aansluitingen heeft SABIC Innovative Plastics een uniek aluminium profielen systeem, inclusief thermische onderbreking, beschikbaar.

Lexan Thermoclick LTC509X platen zijn 50 mm dik en opgebouwd uit 9 wanden inclusief een dubbele X-structuur. Dit resulteert in een thermische isolatie (U-waarde) van 1.0 W/m2.K, wat een energie besparing tot 17% kan opleveren ten opzichte van HR++ glas. De dubbele X-structuur zorgt ervoor dat de platen uitermate stijf zijn, wat betekent dat Lexan Thermoclick platen 3.2 meter kunnen overspannen bij een belasting van 1050 N/m2. Bij een grotere overspanning en/of hogere belasting kan er aan de achterzijde van de platen een gording aangebracht worden waarop de platen door middel van een speciaal anker gemonteerd kunnen worden.

Lexan Thermoclick LTC509X platen hebben een werkende breedte van 1000 mm wat betekent dat de platen sneller gemonteerd kunnen worden dan traditionele polycarbonaat click platen welke doorgaans een maximaal werkende breedte van 500 mm hebben.

Lexan Thermoclick LTC509X platen hebben een brandklasse B, S2, d0 getest volgens de Europese brandnorm EN13501.

Gevels bepalen in hoge maten het karakter van een gebouw zegt Paul Hakvoort, Algemeen Directeur en mede eigenaar van Hakvoort Daglicht B.V. Een goed ontworpen gebouw biedt een comfortabel leef en werk omgeving, inclusief een goede temperatuur en licht controle. Lexan Thermoclick LTC509X plaat is een uitstekend materiaal dat voldoet aan klanten wensen zoals eenvoudigere montage, energie besparing, licht doorlatendheid en kleur beschikbaarheid. We zijn trots op het feit dat we met Lexan Thermoclick LTC509X een voortrekkers rol spelen bij de toepassing van thermoplastische kunststof als wand bekleding en façades.

Hakvoort Daglicht B.V. past op dit moment SABIC Innovative Plastics' Lexan Thermoclick platen toe voor gevels van woningen, kantoren, fabrieken, magazijnen, sportcentra etc. wanneer diffuus daglicht noodzakelijk is. Daarbij komt dat de Lexan Thermoclick LTC509X platen een significante energie besparing opleveren ten opzichte van traditionele glasgevels.

SABIC Innovative Plastics is exhibiting at K' 2010 in Düsseldorf, Germany
in Hall 6, Stand D42.

For K2010 SABIC's focus is a Culture of Innovation, which means investing in Growth, Technology, Sustainability and Customer Focus. We help our customers to innovate, differentiate their applications and optimize costs by:
* investing in global expansion,
* providing the broadest product portfolio that delivers better performance and adds value,
* developing environmentally responsible products and solutions that provide significant and measurable performance advantages,
* working closely with our customers to build long-term relationships and lasting partnerships

SABIC Innovative Plastics
SABIC Innovative Plastics is een vooraanstaande, wereldwijde leverancier van technische thermoplastische kunststoffen met een 75-jarige geschiedenis van innovatieve oplossingen voor de meest belangrijke uitdagingen van haar afnemers. Tegenwoordig is SABIC Innovative Plastics een miljardenbedrijf met activiteiten in meer dan 35 landen met wereldwijd ongeveer 9000 werknemers. Het bedrijf continueert haar vooraanstaande rol in de kunststoffenindustrie in samenwerking met de afnemers en investeert voortdurend in nieuwe polymeertechnologieën, de wereldwijde ontwikkeling van applicaties, procestechnologieën en milieuvriendelijke oplossingen voor diverse markten, zoals de auto-industrie, elektronica, bouw & constructie, transport en de gezondheidszorg. De uitgebreide portefeuille van het bedrijf omvat thermoplastische kunstharsen, coatings, speciale compounds en folie- en plaatmateriaal. SABIC Innovative Plastics (www.sabic-ip.com) is een volle dochteronderneming van Saudi Basic Industries Corporation (SABIC), één van de zes grootste fabrikanten van petrochemische producten wereldwijd.

# # #

* Handelsmerken van SABIC Innovative Plastics IP BV.

SABIC Innovative Plastics