ECI België: 'Bestsellers en topauteurs gaan vlot in voorverkoop'


ANTWERPEN, 20100917 -- Ondanks alle multimediale ontspanningsmogelijkheden, blijft boeken lezen een populaire bezigheid in Vlaanderen. Zeker topauteurs doen het goed en kunnen rekenen op mooie verkoopcijfers. En dat gebeurt steeds meer in voorverkoop, blijkt uit cijfers van ECI België.

Voorverkoop: nieuwe trend
Volgende week dinsdag 21 september ligt SOS Piet 4, het nieuwe kookboek van tv-kok Piet Huysentruyt officieel in de winkel. Het boek is in voorverkoop al een enorm succes. "Ook bij ons gaat het boek bijzonder goed in voorverkoop", vertelt Manuella De Deckker, directeur van ECI België. "Maar niet alleen voor SOS Piet 4 worden bij ons veel exemplaren vooraf besteld. Het is een nieuwe tendens in de boekenmarkt. We merken dat steeds vaker de toptitels en nieuwe boeken van belangrijke auteurs vooraf worden gereserveerd door onze klanten. Het nieuwe kookboek van Piet Huysentruyt is inderdaad een topper, maar ook andere auteurs en toptitels halen bij ons regelmatig vlot de kaap van 3.000 voorinschrijvingen. Bij buitenlandse topauteurs zijn dit onder meer Stephenie Meyer en Dan Brown. Van de Belgische auteurs hoort onder meer Pieter Aspe thuis in dit rijtje." Morgenrood van Stephenie Meyer is bijvoorbeeld een van de bestlopende romans bij ECI.

Online grootste speler
De boeken kunnen in de fysieke winkels van ECI besteld worden, maar één van de redenen waarom ECI België zoveel voorinschrijvingen telt, is het online luik van de multimedia- en boekenwinkel. Via de website kunnen consumenten boeken bestellen die ze de volgende werkdag thuis geleverd krijgen. En elke bezoeker van de website kan tevens de nieuwe te verwachten titels al reserveren. "Online wordt een steeds belangrijker winkelmoment. Nu al komt ongeveer 40% van de omzet uit onze online activiteiten", vertelt Manuella De Deckker. "Die online omzet is het voorbije jaar met meer dan 10% gegroeid en hiermee zijn we in de sector de grootste speler online." ECI kan via de website meer dan 600.000 artikelen aanbieden en in de conceptstore in Hasselt is online (e-tail) mooi geïntegreerd in de fysieke winkel. Dit concept wordt in de nabije toekomst ook naar de andere vestigingen doorgetrokken.

- EINDE -

Over ECI België
ECI voor boeken muziek en vrije tijd NV is onderdeel van Clearwood en verkoopt als multimediabedrijf sinds meer dan veertig jaar boeken, cd's, dvd's en games in Vlaanderen.
De klanten kunnen terecht in de eigen winkels in Aalst, Antwerpen, Gent, Hasselt, Kortrijk en Wijnegem, via postverzending of via de website www.eci.be. Iedereen is welkom bij ECI België, ook zonder lidmaatchap. Klanten die lid worden van ECI België, krijgen specifieke kortingen en voordelen.
ECI België neemt heel wat initiatieven om het lezen te bevorderen. Zo brengt de langstlopende literaire serie Schrijvers van Nu al meer dan 25 jaar elk kwartaal nieuw aanstormend talent onder de aandacht.
ECI België is lid van de Vereniging Vlaamse Boekverkopers (VVB) en het Belgisch Direct Marketing Verbond (BDMV).

ECI België





Ingezonden persbericht