Ingezonden persbericht


Persbericht

Leidschendam, 22 maart 2010

Vlietdagen & St. Cultuur & Recreatie Zuid-Holland: "Samen sterk op de Vliet".

De Leidschendam-Voorburgse Evenementen Stichting en de stichting Cultuur & Recreatie Zuid-Holland gaan dit jaar samen de uitdaging aan om de grootste Vloot over de Vliet ooit te formeren. Tijdens de Vlietdagen op 17, 18 en 19 september 2010, zullen -naast alle andere feestelijke progrmmaonderdelen- meer dan 45 historische schepen naar Leidschendam-Voorburg komen en daar tijdens het weekeinde afmeren.

De Vlietdagen worden dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Een historische vloot vormt wederom

een vast onderdeel in het uitgebreide feestprogramma. Om krachten te bundelen heeft de Leidschendam-Voorburgse Evenementen Stichting de samenwerking met de stichting Cultuur & Recreatie Zuid-Holland gezocht. Deze stichting heeft tot doel de culturele en recreatieve mogelijkheden in Zuid-Holland verder te ontwikkelen en benutten. In dat kader werd al vijf keer eerder Vloot over de Vliet georganiseerd, een jaarlijks terugkerende vlootschouw van historische schepen over de Vliet tussen Leiden en Delft. Het in varend erfgoed gespecialiseerde bureau Op Koers! organiseert deze projecten in opdracht van de Stichting Cultuur & Recreatie Zuid-Holland.

De Vloot wordt aangevoerd door een aantal unieke varende monumenten, waaronder het oudste zeilende vrachtschip van Nederland ,"de Helena", een imposant zeilschip van wel 40 meter lang en 5.80 m breed. Deze bijzondere schepen varen mee in het kader van het project 'Varen als Toen in Zuid-Holland', dat weer een onderdeel is van het themajaar 'Historische Vaarwegen en Waterlinies' van de Provincie Zuid-Holland. Hierdoor zijn deze unieke schepen ook door het publiek te bezichtigen. De Helena wordt daarnaast ook nog eens ingericht als varende expositie, zodat het publiek een goed beeld krijgt van de rol van de schepen op de historische vaarwegen in vroeger tijd.

Informatie en inschrijving

Inschrijvingen voor deelname aan de Historische Vloot lopen via de St. Cultuur & Recreatie Zuid-Holland/Op Koers!. Via www.vlootoverdevliet.nl is meer informatie over deelname te krijgen en een formulier te downloaden voor inschrijving. Voor informatie over het totale programma voor de Vlietdagen kunt u binnenkort het actuele programma bekijken op www.vlietdagen.nl


---