Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Minder kan meer zijn

FAMO Jaarcongres 2010

Bezuinigen, dat is wat de klok slaat in overheidsland. Hoeveel en hoe zijn de belangrijkste twee vragen daarbij. Bezuinigen is taken niet meer doen, anders doen, met minder mensen doen, door anderen laten doen. Dé uitdaging is het bezuinigingsproces zo oppakken dat het niet zozeer over minder gaat, maar juist over met minder meer doen. Anders gezegd, de bezuinigingen gebruiken om kwaliteit te versterken. Bijvoorbeeld om onnodige bureaucratie aan te pakken. Of om meer verantwoordelijkheid in de samenleving te krijgen. Of om versnippering tegen te gaan. Op deze manier kan minder ook meer worden. Daar is innovatief en creatief management voor nodig. Het FAMO Jaarcongres 2010 dat gehouden wordt vrijdag 17 september a.s. in Haarlem richt zich op dit thema. Onder het motto 'minder kan meer zijn'.

Verschillende sprekers zullen tijdens het FAMO Jaarcongres het woord voeren. Gerd Leers en Gerard Kemkers zijn de meest toonaangevende onder hen. Beide zullen vanuit hun eigen en heel verschillende ervaringen vertellen hoe innovatief en creatief management kan werken. Om met minder ambtenaren meer te doen (Leers) of om tot topprestaties te komen (Kemkers).

De plenaire lezingen worden afgewisseld door inspirerende workshops. Deze workshops hebben een originele, inspirerende en interactieve opzet en zijn daarmee eerder 'belevenissen' dan workshops. Enkele titels van deze belevenissen zijn 'Ik hou van bezuinigen' (georganiseerd door Eiffel) en 'Mind the gap? Bridging the gap!' (bedacht door TempoTeam).

Al met al belooft het Jaarcongres 2010 van de FAMO een inspirerende dag te worden. Voor alle overheidsmanagers. Om vanuit een positieve insteek de bezuinigingen in te gaan. Om energie van te krijgen.

Het FAMO Jaarcongres is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Voor nadere informatie, zie de website van de FAMO: www.famo.org




Ingezonden persbericht