Gemeente Leidschendam-Voorburg


* Nieuws 2010

Vlietdagen: driedaags festijn aan de Vliet

De Vlietdagen 2010 vinden plaats op 17, 18 en 19 september. Het is de vijfde keer op rij dat dit evenement georganiseerd wordt. Er is voor dit lustrumjaar dan ook een spectaculair programma samengesteld in, op en rond de Vliet.

De historische vloot met meer dan 45 schepen, waaronder historisch museumschip De Helena, is groter dan ooit. Dat geldt ook voor het muzikale gedeelte, waarbij naast lokale talenten ook landelijk bekende bands zullen optreden.

Ook de succesvolle culinaire dinertocht en de candle light shipping ontbreken dit jaar niet. Musea en bedrijven openen hun deuren voor het publiek. Talloze verenigingen presenteren zich op en aan het water. Voor het eerst is er historisch straattheater, geheel in het thema van de historische vaarwegen.

Het gevarieerde programma biedt voor elk wat wils. Voor kijkers en shoppers maar ook voor degenen die zelf actief willen meedoen. De Vlietdagen zijn vooral een evenement vóór en door inwoners van onze gemeente.

Alle muzikale activiteiten vinden dit jaar plaats op, vlakbij of aan de Vliet. Alle muziekstijlen zijn vertegenwoordigd en zorgen samen voor een gezellige sfeer. Naast vier topkoks van vorig jaar, doet dit jaar ook Henk Savelberg mee met de culinaire dinertocht.

Vrijwel alle activiteiten zijn gratis. Kom genieten van de Vliet, de culinaire dinertocht, spetterende muziekoptredens, een prachtige historische Vloot en nog veel meer!

Kijk voor het volledige programma op www.vlietdagen.nl.