Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 30 augustus 2010

Huiswaarderweg afgesloten in het weekend van 17 tot 20 september 2010

De Huiswaarderweg (N245) wordt in het weekend van 17 tot 20 september geasfalteerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen de Huiswaarderweg en de Nollenweg. Dit gedeelte wordt gedurende de gehele periode afgesloten. Hier is voor gekozen, zodat de klus in een relatief korte periode geklaard kan worden en de hinder relatief beperkt is.

De afsluiting begint op vrijdagavond 17 september om 20.00 uur en eindigt op maandag 20 september om 06.00 uur (bij slecht weer kan het zijn dat de werkzaamheden een dag uitlopen). De kruisingen zijn wel opengesteld, zodat de binnenstad, winkelcentrum De Mare, de winkelcentra in de Huiswaarden en de woonwijken bereikbaar zijn.

Onderhoudsprogramma
De asfalteringswerkzaamheden zijn onderdeel van het onderhoudsprogramma. Als er niets gedaan wordt, komt het verkeer bij extreme weersomstandigheden weer vast te staan c.q. moeten er weggedeelte(s) weer afgesloten worden, zoals tijdens de vorige winter het geval was.

Omleidingsroute
Voor het doorgaande autoverkeer geldt een omleidingsroute die staat aangegeven op gele borden. Deze route loopt van oost naar west en omgekeerd via de N242 (oostelijke ring), N9 (zuidelijke ring) en eventueel de N508 (Nollenweg). De hulpdiensten kunnen wel gebruik maken van het betreffende weggedeelte.

Werk in uitvoering

De gemeente Alkmaar doet er alles aan om de overlast van de werkzaamheden te beperken. Meer informatie over wegwerkzaamheden is te vinden op www.alkmaar.nl onder het kopje 'Werk in uitvoering'.