Ingezonden persbericht


Old meets new; Kampioenen van weleer op brandstof van de toekomst in 350Z FlexFuel.

BioMCN, Stichting GUTTS en Bas Koeten Racing voor zien de immer spectaclaire 350Z Challenge weer van een unieke bezetting voor de gastenauto. De spectaculaire Zweedse rallyrijder Stig Andervang verschijnt, bijna 25 jaar na zijn overwinning opnieuw aan de start van de Schutte Informatisering Hellendoorn Rally in de BioMCN/GUTTS/ Bas Koeten Racing Nissan 350Z FlexFuel die op 17 en 18 september rond het gezellige pretparkdorp wordt verreden.

Stig Andervang(51), ex-WK fabrieksrijder, wordt in Hellendoorn na 25 jaar weer genavigeerd door rallygoeroe André Schoonenwolf(57) waarmee hij in 1984 de unieke NK hattrick scoorde met de opeenvolgend winst in de Internationale Amsterdam Rally, de Tulpenrally en Hellendoorn. In dat jaar won de equipe tevens de Westeurocup en de Duitse Diamantpokal.

Andervang: "Ik heb hele goede herinneringen aan mijn Nederlandse tijd. Ik voelde mij hier altijd thuis, ben dankbaar dat ik de gelegenheid kreeg veel te leren, vrienden te maken en mooie dingen te doen. Ik ben dan ook direct ingegaan op de prachtige uitnodiging van Stichting GUTTS om de BioMCN Nissan 350Z FlexFuel te komen rijden. Ik heb het er al jaren met André over om nog eens samen te rijden. Hij liep altijd al over van initiatief en hield contact met mij, ook nadat ik mijn rallyloopbaan omruilde voor een zakelijke."

Ook Schoonenwolf is blij met de bijzondere deelname: ''Met Stig rijden is bijzonder. Dit prachtige initiatief voor duurzame energie en autosport gaan uitstekend samen," stelt André Schoonenwolf naast navigator ook ex-KNAF-BSR voorzitter. Hij vervolgt: "In de begin negentiger jaren was de KNAF leidend in Nederland als sportbond door als enige met een uniek milieureglement te komen. Daar werd door alle collega sportbonden jaloers na gekeken en is heel effectief gebleken. BioMCN, Stichting GUTTS en Bas Koeten Racing hebben afgelopen seizoen bewezen dat hun Nissan 350Z die op bio-methanol (M85) rijdt fantastisch presteert".

Inmiddels heeft, zoals bekend de 350Z Challenge met goedkeuring van de KNAF, besloten om in gezamenlijkheid over stappen op Bio-methanol als brnadtsof van keuze. Om het gebruik van duurzame brandstoffen verder te promoten zet GUTTS, gesteund door BioMCN en Bas Koeten Racing, dit jaar elke wedstrijd een gastrijder in en voor de Hellendoorn 2010 is het Stig Andervang geworden. Edward Goossens (voorzitter Stichting GUTTS; het was een grote wens om rallyminnend Nederland te trakteren op een echte ouderwetse 'old school' rally crack. Het is een schitterende gevoel om die oude tijden te laten herleven in een de toekomst van de rallysport. Ik vind het geweldig dat, dankzij de inzet van André, een kampioen van weleer genegen is om ons project te steunen. We kijken enorm uit naar de dwarste rijstijl in de groenste rally auto"!