Ingezonden persbericht


Uitnodiging voor officiële opening Week van de Smaak op 17 september

Op vrijdag 17 september geeft demissionair minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit het startsein voor de lekkerste week van het jaar: de Week van de Smaak (19 t/m 26 september). Voorafgaand aan de officiële opening zal een groep kinderen vragen stellen aan de minister.

Bij het openingsevenement worden de Helden van de Smaak 2010 bekend gemaakt. Het thema van de verkiezing is dit jaar 'smaakfruit'.

De presentatie wordt verzorgd door journaliste Maria Henneman (voormalig hoofdredacteur van Netwerk en verslaggever/presentator bij NOS-Journaal). Namens 's-Hertogenbosch, Hoofdstad van de Smaak 2010, is burgemeester Ton Rombouts aanwezig.

Deze officiële opening vindt plaats in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch, bij het Beter Eten Congres & Festival.

Graag nodig ik uw uit bij dit openingsevenement aanwezig te zijn, op vrijdag 17 september v.a. 13:00 uur.

De Week van de Smaak is een gezamenlijk initiatief van Biologica, Streekeigen Producten Nederland, Slow Food Nederland, Pierre Wind en Euro-Toques. Samen vragen zij aandacht voor écht gezond en lekker eten: verse producten uit het seizoen, uit de regio, ambachtelijk bereid en afkomstig uit biologische landbouw.

Iedereen die zich herkent in de uitgangspunten van de initiatiefnemers kan gratis meedoen aan de Week van de Smaak met een eigen activiteit. De formule werkt: dit jaar zijn er opnieuw honderden proeverijen, kookdemonstraties, appelplukdagen, speciale menu's in de horeca, smaakstraatfeesten etc.

Het thema van de Week van de Smaak 2010 is 'smaakfruit' met speciale aandacht voor het onmisbare werk van bijen en imkers voor de fruitteelt.

De voornaamste ingrediënten van dit jaar:


- 's-Hertogenbosch, Hoofdstad van de Smaak 2010: samen met boeren en tuinders uit de directe omgeving van de stad zorgt 's-Hertogenbosch een jaar lang voor smaakmakende activiteiten. Wat dacht u van een biologische picknick voor 1.000 mensen midden in het centrum?


- De verkiezing van de Helden van de Smaak rondom het thema 'smaakfruit': na provinciale voorrondes zijn er 12 finalisten uit de fruitsector overgebleven. Zij strijden in de landelijke finale op 17 september om de juryprijs en de publieksprijs.


- De Mooie Maaltijd in de zorgsector: voor het derde jaar op rij serveren ruim honderd locaties van zorginstellingen en ziekenhuizen, voornamelijk in Brabant, een maaltijd met zoveel mogelijk ingrediënten uit het seizoen, uit de streek en afkomstig uit biologische landbouw.

Programma opening Week van de Smaak
13.00 uur Ontvangst en inschrijving
14.00 uur Speech minister & interview door kinderen (fotomoment) 14.30 uur Officiële opening Beter Eten Festival en landelijke Week van de Smaak door minister Verburg en burgemeester Rombouts van 's-Hertogenbosch 14.40 uur Presentatie finalisten Helden van de Smaak 2010, uitreiking juryprijs en publieksprijs 15.15 uur Hapje en drankje in de foyer

Locatie
Brabanthallen 's-Hertogenbosch
Diezekade 2, 5222 AK 's-Hertogenbosch
Routebeschrijving: http://www.brabanthallen.nl/bereikbaarheid




Ingezonden persbericht