Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl


---

Vrij 17 September

CEPHALIC CARNAGE

+ PSYCROPTIC

+ ION DISSONANCE

+ Hour Of Penance
+ Dyscarnate

Zaal open: 19:30 / Entree: 12,50

Zat 18 September

BLUESFESTIVAL
met

STEFAN SCHILL BAND

+ RHYTHM CHIEFS

+ 12 BAR GROOVES

Zaal open: 21:00 / Entree: E10,-


---

EXTREME METALPACKAGE en JONGE BLUESHELDEN in het Bolwerk te Sneek!

Wederom een een niet te missen weekend kwaliteitsmuziek in Poppodium Het Bolwerk te Sneek. Op vrijdag 17 September zullen er vijf extreme en technische metalbands Poppodium Het Bolwerk in Sneek vermorzelen. De avond zal van begin tot eind een slagveld worden met Cephalic Carnage en Psycroptic als headliners. Daarnaast nog de technische metalcoreband Ion Dissonance en de deathmetalbands Hour Of Penance en Dyscarnate. Deuren gaan open om 19:30 en kaarten zijn E12,50. Op zaterdag 18 september doen drie top blues acts Sneek aan, te weten Stefan Schill, Rhythm Chiefs en 12 Bar Grooves. Aanstormend talent Stefan schill wordt gezien als de nieuwe blues legende van Nederland met zijn met pure, oprechte, hartstochtelijke muziek. Rhythm Chiefs, de jongste bluesband van Nederland, heeft al op verschillende grote bluesfestivals gestaan en zijn nu klaar om de rest van Europa te bestormen. Deuren gaan open om 21:00 uur en kaarten kosten E10,-

Eigenlijk zou Cephalic Carnage niet alleen de naam moeten zijn van een band uit Colorado, maar tevens de naam van een subgenre van de extreme metal. Extreem is het vijftal ontegenzeggelijk, maar de Amerikanen experimenteren met zoveel verschillende genre's, van jazz-, doom-, hardcore- en sludge-invloeden, gecombineerd met de extreme death metal- en grindcore-genres, dat ze inmiddels een geheel eigen stijl hebben gecreëerd. Wie vroeger reeds een zwak had voor de ADHD-death metal van Psycroptic zal ook deze keer zijn hart kunnen ophalen. Sinds hun laatste album is uitgekomen, maken ze een opmars in de metal scene met veel enthousiaste reacties en verschroeide podia.

De naam zegt het al: Ion Dissonance is dissonant. En niet zo'n beetje ook. Fans van technische, snelle, agressieve metalcore met zo nu en dan wat chaos zullen deze band zeker waardere. Hour Of Penance is inmiddels wel zo'n beetje de definitie van "brutality" geworden en Dyscarnate is een unieke soort van intensieve smeuige death metal uit de UK. Mis dit zeker niet op 17 september!

Het 19-jarige gitaarwonder Stefan Schill is een regelrechte blues-sensatie! De u welbekende DWDD-presentator M. van Nieuwkerk durfde Stefan Schill al de Europese John Mayer te noemen. Op zijn vijftiende kreeg Schill al de kans om op het Big Rivers Festival te spelen in de binnenstad van Dordrecht. Deze Dordrechtenaar speelt en zingt alsof zijn leven er vanaf hangt. "Ik ben met de blues opgegroeid", verklaart Stefan zijn passie. "Het is niet eens een bewuste keuze. Dan kan ook niet, want voor mij is blues niks anders dan pure emotie."

The Rhythm Chiefs is de jongste bluesband van Nederland! Ze grossierden in hemelbestormende kritieken voor hun debuutalbum Ships Of Wonder en stonden al op alle grote blues/rootsfestivals van de Benelux. De jongens hebben amper hun tienerjaren achter de rug en behoren nu al tot de absolute top in het genre, door de loeistrakke ritmesectie en gitaarfenomeen Dusty Ciggaar, volgens vele liefhebbers, kenners en collega gitaristen nu al de beste rootsgitarist van de lage landen. Support is door 12 Bar Grooves. Al met al dus een niet te missen avond vol jonge honden en oude rotten blues in Het Bolwerk!




Ingezonden persbericht