Ingezonden persbericht


Persbericht

11 meter hoog beeld van Michael Jackson voor TwentseWelle in Enschede

Op vrijdag 17 september a.s. wordt vanaf 09.00 uur een 11 meter hoog standbeeld van Michael Jackson geplaatst voor museum TwentseWelle in Enschede. Dit bijzondere beeld is destijds speciaal vervaardigd voor 'The History' concertreeks van The King of Pop in 1995. Het beeld wordt geplaatst op het plein voor het museum in het kader van de nieuwe expositie 'Beter dan God, het dilemma van maakbare schoonheid'. De opening hiervan wordt verricht op 30 september a.s. door de Nederlandse icoon voor de plastische chirurgie Marijke Helwegen.

Het 4 ton wegende kunststof beeld is eigendom van een ondernemer uit Regensdorf in Zwitserland. Het beeld wordt van daaruit donderdag op een dieplader vervoerd. Zoals in 2009 het beeld van Lenin als aandachttrekker voor de succesvolle DDR-expositie voor het museum stond, zal daar nu Michael Jackson de aandacht moeten vestigen op de expositie 'Beter dan God'. In de expositie is de in 2009 overleden zanger terug te zien met foto's van hem als klein kind en als volwassen man. Daarnaast is een computerbewerking te zien van een Michael Jackson op latere leeftijd zonder cosmetische ingrepen. De tentoonstelling maakt onderdeel uit van het kunstenfestival GrensWerk, dat plaatsvindt in Enschede van 25 september t/m 12 oktober 2010.

Vrijkaart voor Michael Jackson look-a -like
Speciaal voor de komst van Michael Jackson nodigt TwentseWelle iedereen uit a.s. vrijdag als Michael Jackson look-a-like naar het museum te komen. Dit wordt beloond met een vrijkaart voor de expositie die vanaf 1 oktober te zien is tot 28 februari 2011. (openingstijden 11.00 - 17.00 uur). Gedurende de expositie wordt nog een heuse Michael Jackson look-a-like wedstrijd georganiseerd. Informatie over de activiteiten zal terug te vinden zijn op www.twentsewelle.nl.

Enschede, 14 september 2010